Türk toplumunda çok zengin insanlar oldu, ancak bu insanlar unutuldu gitti. Manevi zengin ve nitelikli olan ve eser bırakan, insanlar ise hala yaşıyor. Eserleri, fikir ve düşünceleri var oldukça da asırlar boyu yaşayacaktır.
Türk toplumunda, manevi zengin Mevlana, Hacı Bektaş, Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Hoca Ahmet Yesevi, Selahattin Eyyubi gibi insanlar, bu coğrafya da hala yaşıyorlar, dünya var oldukça da yaşayacaklardır
İnsanlarımız, çocuk ve gençlerimiz, manevi zengin ve nitelikli insanlarımızla gurur duyup, örnek alacaklar, doğruluk, çalışkanlık, fedakârlık, cesaret, yardımlaşma, sadakat, adaletli olma, edepli olma, sorumluluk sahibi olma, güvenilir olma gibi, kültürümüze ait değerlerin, yaşandığı bir maziyi de tanımış olacaklardır.
ABD'li şair, yazar, felsefeci Ralph EMERSON, "İnsanın büyüklüğü, yaptıklarından gelir, söylediklerinden değil. Uygarlığın, gerçek ölçüsü ise ne nüfus çokluğu, ne kentlerin büyüklüğü, ne de üretim bolluğudur. Gerçek ölçü, ülkenin yetiştirdiği insanların nitelikleridir.” demişti.
Bu insanlarımızdan biri de nitelikleri ve etkinlikleri ile dikkat çeken manevi zengin Şair, Yazar Sayın Ahmet URFALI’dır.
Sayın URFALI’nın, Ticaret Odası – TÜYAP Fuar Merkezi'nde 27 Nisan – 05 Mayıs 2024 tarihleri arasında, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği tarafından gerçekleştirilen “KİTAP FUARI” ve 04.05.2024 tarihindeki “BAHAR ŞİİR ŞÖLENİ” ve “SERGİSİ” etkinliklerinde başarılı çalışmalarına tanık olduk.
Sayın Ahmet URFALI kitap fuarında, “Sevdalar Sevdalar(1990), Sevdalar Sevdalar 2(1992) , Al Şafakların Müjdesi (1999), Kayı Destanı (2004), Gül ve Taş (2005), Ve Gözyaşı ( 2007), İşrak Duyguları (2009) , Adı Yemendir (2010) , Göç Ağıtları (2011), Bozkır Rüzgârı (2013) , İşitin Ey Yârenler (2014),Tütsü (2013), Hümanın Kanat Sesleri (2021) ve 20 civarında da yerel tarih, folklor ve kültür kitabı” kitapları ile de dikkat çekti.
Ayrıca pek çok sivil toplum örgütünde, kurucu, yönetici ve başkan olarak görev aldı.
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu Sen Temsilciliği görevini 1994 yılından başlayarak 12 yıl aralıksız sürdürdü.
2006’da yurt içindeki, 2011’de de yurt dışındaki hemşerileri tarafından iki defa “Yılın Kültür Adamı” seçildi.
Tarihçi ve edebiyatçı arkadaşlarıyla birlikte , ‘’Domaniç ve Çevresi Tarih Araştırmaları Grubu’’ kurarak başkanlığını yaptı. Yörenin bilinmeyen tarihi ve halkbilim değerlerini tespit ederek kitap hâlinde yayımlanmasını sağladı. Kütahya’da Mülayim Sanat Grubunu, Eskişehir’de Emirdağ Sanatçılar Birliğini kurdu. Domaniç Göç Şenliklerinin etkin hâle gelmesine emek verdi.
Kayı boyunun ilk yerleşim yerlerinden olan Domaniç Karaköy’de eşi ve kendi adını taşıyan kütüphane kurdu.
Yazar Gazi Durusu, Ahmet Urfalı’nın hayatı, sanatı ve eserleri hakkında; ‘’Ahmet Urfalı Kaf Dağına Uçan Şair Sanatının 40. Yılı Armağanı ‘’ adlı kitabı yazdı. Mehmet Sadık Bozkurt’un ‘’Kentin Işıkları’’ adlı eserinde, İhsan Işık’ın, ‘’Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi’’nde yer aldı. Muhtelif üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerince şiirleri üzerine 5 kez tez hazırlandı.
Mustafa Karagöz ve Ahmet Günay tarafından şiirleri bestelendi.
Adına, Bozkır Rüzgârı ve Kaf Dağına Uçan Şair adlı geniş katılımlı tanıtım ve şiir günleri düzenlendi.
Sayın Ahmet URFALI’nın, şiir ve yazıları Kırağı, Edebdağ, Edebya, Türk Edebiyatı, Ardıç ve Kalemder, Eski Yeni, Ülkücü kadro, Edebya, Kirpi, Porsuk, Kırmızılar, Şahitler, Edebiyat Dünyamız, Edebice, Hece Taşları, Antoloji adlı edebiyat dergilerinde, İstikbal, Star, Yenivatan, Eskişehir Sonhaber, Gazete Kars, Afyon Gazete, Emirdağ, Gazete Türk gazetelerinde yayınlanmaktadır.
Yurt içinde ve yurt dışında, Türk kültürü ve eğitim alanlarında konferanslar ve seminerler vermektedir. Yerel tarih ve folklor çalışmaları devam etmektedir.
Şiirlerine bakarak kimi eleştirmenler ona “Kaf dağına uçan şair” , kimileri gül metaforunun şiirlerinde çok geçmesinden dolayı “gül kıvrımında barınan şair”, kimileri ise geleceğe dair ümit ve düşlerinden ötürü “ulu hayallere yatan şair” olarak tanımladı.
İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve Sinerji Hareketi Derneği üyesidir.
Eskişehir'de sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulunan şair yazar Sayın Ahmet Urfalı, Türk dünyası kültür, sanat ve sosyal konularda yazar ve şair olarak da çok sayıda araştırmalar yaptı, yazı ve şiirleri yayınlandı.
Ayrıca Azerbaycan'la ilgili olarak Eskişehir ve Emirdağ'da çeşitli etkinlikler düzenledi ve konferanslar verdi. 2016 ve 2018 yıllarında Eskişehir üniversitelerinde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler; gelen konuklarla Emirdağ Davulga'da "Karabağ Buluşması" etkinliği düzenledi.
Azerbaycanlı akademisyen, şair ve yazarlarla, Eskişehir'de ikamet eden Karabağlılar, yaklaşık 300 yıl sonra, ilk defa Eskişehir'de buluşturuldu. Azerbaycanlı dostları sayesinde; yazı, şiir ve etkinlikler, Azerbaycan medyasında yer aldı
Sayın URFALI, yurdun değişik yerlerinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği, okul yöneticiliği, kurucu okul müdürlüğü, şube müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Milli Eğitim Müdürü iken emekliye ayrıldı.
2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan seçme sınavını Türkiye derecesiyle kazanarak, Türk Dili ve Edebiyatı alanında ‘’Uzman Öğretmen ‘’ ünvanını aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Üstün Başarı Belgesi ve Takdir Belgeleriyle ödüllendirildi.
Şair-Yazar Sayın Ahmet URFALI’yı kutluyoruz…