Eskişehir’de siyaset, ülke genelindeki siyasetten daha çalkantılı olmaya başladı. Nitekim geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kıbrıs’ta gerçekleşen törendeki yakın sohbetleri çok konuşulurken, Eskişehir’de de bir benzeri gerçekleşti. AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ile CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ortak bir etkinlikle buluşarak, Muharrem ayı sebebiyle yan yana aşure dağıttılar.

Elbette siyasi isimlerin bir araya gelmesi, savaşmak yerine ortak bir noktada buluşmaları hatta ortak etkinliklerde bulunmaları gözlerimizi yaşartıyor. Ama bir yandan da çatışma olmayan yerde siyasetin yürümesinin de zor olduğunu hepimiz biliyoruz. İnanın ki biliyoruz. Siyasetle büyüyen çocuklarız. Bilmememiz mümkün mü? Bir fotoğraftan ülkenin 5 yıl sonrasını bile okuma yeteneklerine sahibiz…

Fotoğrafı gördüğüm an ‘ben mi yanlış görüyorum acaba’ diye düşünmediğimi söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle Eskişehir gibi siyasi dinamizmin yüksek olduğu bir şehirde, bu tür yakınlaşmalar seçmenlerin gerçek temsilcilerini bulmalarını zorlaştırabilir. Sayın Gürcan ve Sayın Arslan’ın bu adımı belki de toplumsal barış için olumlu bir mesaj olarak görülebilir fakat siyaset sadece barış ve işbirliğinden ibaret değildir. Bu tür etkinlikler siyasetin doğasında bulunan rekabeti ve çeşitliliği gölgede bırakabilir.

Bu yakınlığın sebebinin politik olmasını bir kenara koyarak devam ediyorum; naçizane bu tür etkinliklerin toplumun kutuplaşmış kesimlerini bir araya getirme potansiyeli taşıdığına inanıyorum. Ancak bu tür yakınlaşmaların aslında ideolojik duruşları bulanıklaştırdığına ve seçmenlerin gerçek temsilcilerinden uzaklaşmasına yol açtığı boyutunu da göz önünde bulundurmak gerektiğine inanıyorum.

Sözüm meclisten dışarı olarak da son olarak bir şey eklemek isterim, bir araya gelebilen siyasilerimiz neden halkı doğrudan ilgilendiren önemli meselelerde birbirini tanımıyormuş gibi yapıyor? Bunu biraz düşüneceğim.