Geçtiğimiz günlerde Bilecik’te yaşanan fakat Eskişehir’de gündem olan bir olay yaşandı. . Gece geç vakitlere kadar çöpler toplanmayınca Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlar Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi ilgili birim çalışanlarına katkılarıyla birlikte kentteki çöpleri topladılar. Her ne kadar çevre iller ile dayanışma halinde olsak da Eskişehir’de yaşayan ve bazı bölgelerde yüzde yüz hizmet alamayan bir vatandaş olarak bu durumu kıskanmadık değil.

Bu yaşanan yardımlaşmanın üzerine gazetemize Eskişehirli bir vatandaş tarafından yapılan açıklama Eskişehir’deki durumu da gözler önüne serdi.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan bir sokağın aylardır temizlenmemesi, bırakın çöp konteynerı olmasını, sokağın yok sayılması “Burası gerçekten Eskişehir mi?” diye düşündürdü. Sokağın aylardır çöple dolması, bakımsızlıktan çok kötü bir görüntü oluşturması ve vatandaşı artık rahatsız edecek dereceye gelmesi oldukça dikkat çekti.

Gündemde olan bir konunun üzerine böyle bir gelişmenin yaşanması da akıllara şunu getirdi; Kendi çöpümüz bitti de Bilecik’in çöpüne de koşuyoruz…

Her ne kadar iyi niyetlerle yapılmış bir yardım olsa da vatandaş ışığı olmayan sokaklarda gezerken, mayın tarlasına dönmüş yollarda yürürken, ve bakımsızlıktan dere yatağına dönmüş sokaklarda yaşarken bu yardım göze batmayacak gibi değil.