Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında çok daha hızlı bir trenle seyahat edilmesi için çalışmalara başlanıldığını duyurdu.

Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'ne ilişkin bilgi vererek "Ankara'dan İstanbul'a 350 kilometre saat hızla giden süper hızlı tren projesinin çalışmalarını başlattık. Hayata geçirdiğimiz zaman 80 dakikada Ankara'dan İstanbul'a gitmiş olacağız inşallah" dedi.

                                                  ***

Ulaştırma Bakanı’nın açıklamaları son derece güzel olmakla birlikte, bir konuda aklımıza kuşku düşmedi değil.

Sebebine gelince; Sayın Bakan ‘süper hızlı tren’ projesinin Ankara-İstanbul güzergahında hizmet vereceğini ifade ederken, Eskişehir konusunda bir şey söylememiş.

                                                       ***

Durduk yere evhamlanmak pek huyum değildir ancak mevcut durumu biliyorsunuz:

Eskişehirlilerin hızlı tren seyahatinde bilet bulma şansı, şans oyunlarında kazanma şansıyla yarışır hale geldi.

Üstelik yakın zaman önce Eskişehir’in, Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinde güzergah dışında bırakıldığını öğrenmiştik.

Durum böyle olunca İstanbul Ankara arası seyahati 80 dakikaya indirecek olan ‘süper hızlı tren’ projesinde de Eskişehir’in bir mağduriyet yaşayıp yaşamayacağı konusunda endişelenmemiz gayet doğal olsa gerek.

Umarız Sayın milletvekillerimiz bu duruma bir açıklık getirirler.

 Elbette konuyla ilgili bir bilgileri varsa…

 Çok çarpıcı bir araştırma

Asal Araştırma, vatandaşlara Türkiye'de en güvendikleri kurumları sordu. Katılımcıların verdikleri yanıtlar sonrasında ortaya oldukça dikkat çeken bir tablo çıktı.

                                                            ***

Listede Türk Silahlı Kuvvetleri yüzde 19,7 ile birinci sırada yer aldı. Polis  teşkilatı yüzde 16,5 ile ikinci, Cumhurbaşkanlığı yüzde 11,1 ile üçüncü oldu.

                                                              ***

Listenin alt sıralarına yerleşen kurumlar ise dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı’na güveniyorum" diyenler yüzde 2'de kalırken, yargı yüzde 1,4, politikacılar ise yüzde 1 puan aldı. Medya ise yüzde 0,9 ile listenin son sırasında yer aldı.

                                                               ***

Araştırma sonuçları üzerine belki çok şey söylenebilir. Ama genel olarak; kurum ve kuruluşlarla ilgili önemli bir güven sorunu yaşandığı net bir şekilde anlaşılıyor.

Bir diğer yandan bu ve benzer araştırmalar, kurumlara ayna olması açısından da son derece önemli.

Özellikle listenin son sıralarına demir atanların, bu vaziyetten gereken dersi çıkarması gerekli.

Sanırım en başta da medyanın…

Ne dersiniz?..