Ünlüce sürpriz yapar mı?..

Şehir Gazetesi’nde yayımlanan haber ve köşe yazılarına, birbirinden ilginç yorumlar alıyoruz.

Özellikle geçtiğimiz gün gelen bir yorum var ki fazlasıyla dikkatimizi çekti.

Bir okuyucumuz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile ilgili bir haberin altına Facebook sayfamızda şu yorumu yapmış:

‘Ayşe Ünlüce 2028’te Cumhurbaşkanı adayı olacaktır, yazın bir yere.’

                                                         ***

Açıkçası aklımıza böylesi bir konu hiç gelmemişti.

Muhalefet cephesi adaylık konusunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a odaklanmışken, böyle bir ihtimal söz konusu olabilir mi?

Aslında hiç de yabana atılacak bir konu değil.

Takdir edeceğiniz üzere, siyasette her şey olabilir.

CHP’de suların bir türlü durulmaması ve İmamoğlu ile Yavaş’ın adaylığı konusunda partide yaşanabilecek ayrışma, Ünlüce’nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığını gündeme getirebilir.

Ne diyelim?   

BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ…

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel Bayramlaşma Programı, Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi. 

Programa Başkan Albayrak, vatandaş ile partililerin yanı sıra AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve diğer protokol mensupları katılım sağladı.

                                                               ***

Açıkça söyleyebilirim ki AK Parti’nin yerel seçimlerde yaşadığı hayal kırıklığından sonra, bayramlaşma programı için Millet Bahçesi gibi çok büyük bir alanı tercih etmesini, pek çokları gibi bendeniz de riskli bir tercih olarak düşünmüştüm.

Tutarsınız ufak bir salon, elli-yüz kişi bile gelse kalabalık bir görüntü oluşur.

Ne var ki Başkan Albayrak, önemli bir risk alarak programı Millet Bahçesi’nde yaptı.

Peki ne oldu?

Yazının devamı için tıklayınız...

                                       

Kurt ve Ataç arasında ipler yeniden gerildi…

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yıldızları, yıllar geçse de bir türlü barışmadı.

İkilinin, Büyükerşen’den sonraki süreç için Büyükşehir adaylığı konusunda rekabet halinde olmaları, bu durumun başlıca sebebi olarak görülüyordu.

Derken; 31 Mart yerel seçimlerinde Ayşe Ünlüce’nin Büyükşehir’e aday yapılmasıyla birlikte, Kurt ve Ataç arasındaki gerilimin sonlandığı düşünülmeye başlandı.

Seçim kampanyası boyunca birlikte uyum içerisinde çalışmaları, ‘yorgan gitti kavga bitti’ şeklinde yorumlandı.

                                                              ***

Ne var ki erken konuşmanın doğru olmadığı çok geçmeden anlaşıldı.

Neden derseniz; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bayramın son günü ortalığı yeniden alevlendirecek bir açıklamada bulundu.

CANDEMİR’İN TEPKİSİ…

MHP Eskişehir il Başkanı İsmail Candemir, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin gerçekleşecek ilk davaya dikkat çekerek, “Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak son bir buçuk yıldır işlenen bir cinayetten dolayı, çok büyük bir töhmet altında bırakılmak isteniyoruz. İnşallah 1 Temmuz’da başlayacak mahkeme ile birlikte Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak bize bu suçlamalarda bulunan herkesle tek tek hesaplaşacağız” dedi.

Evet efendim; MHP’li Başkan Candemir’in açıklaması bu şekilde.

                                                           ***

Peki Candemir bu tepkisinde haklı mı?

Haklı olduğu taraf; yarım asırdan fazla bir süredir ülke adına önemli hizmetleri olan bir siyasi parti hakkında, birileri tarafından bilgi dezenformasyonu ile yargısız infaz yapılması.

                                                            ***

Gelelim Candemir’in haksız olduğu konuya.

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi