Albayrak’tan Kurt’a ‘Hodri meydan’

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Karabayır’daki kaçak yapılaşmaya dikkat çekerek şu açıklamayı yapmıştı.

 “Karabayır mevkiinde imarsız alanlara, hazine arazisi üzerine villa yapan insanlar var. Kaçak yapıyı mühürledik, encümen yıkım kararı verdi. Ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdiği için yıkamıyoruz. Mahkeme bu konuda jet hızıyla karar veremez. Bu karar, yıkımın durdurulması demek oluyor. Ancak bunlar inşaat aşamasında. Korkusuzca inşaata devam ediyorlar. Bunları birileri kolluyor.

Bu villalardan birinin, bunları kollayan kişilerden birine ait olduğu söyleniyor. Belediye görevlileri müdahale etmek istediği zaman 06 plakalı bir araç geliyor ve görevlilerle tartışıyor. Bu insanları kimin koruduğunu merak ediyoruz.”

                                                              ***

Kazım Kurt’un bu sözleri gündeme damga vururken, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’tan iddialara yanıt gecikmedi.

‘Kazım Kurt’un gerçekleri çarpıtarak halkı yanılttığını’ söyleyen Albayrak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hazine arazisine kaçak villa yapılmış olması “haramilik” örneğidir. Kazım Kurt yıkacaktım mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi diyor. Bu kararlara itiraz yolu açıktır. Kalkmadı mı alınan karar. Yıkım kararınıza karşı mevcutta devam eden bir yürütmeyi durdurma kararı var mı? Bu yapıları hemen yarın yıkın. Birileri devletin arazisine gelmiş kendi kendine yapı yapıyor. Siz bunu dahi yıkamıyor musunuz? Bu yapı benimdir diye gidip mahkemeye başvuranları açıklayın. Kanun Büyükşehirlerde yıkım yetkisini belediyelere vermiş, aksini iddia ediyor ise mevzuatı göstersin. 2 sene geçmiş bu kaçak yapılar yıkılmamış, yıkım kararını göstersin, kendisi yapıyı yıkmadan birileri gidip mahkemeye başvurdu ise bu yapı benimdir diye mahkemeye başvuranları açıklasın. Mahkeme eğer iddia ettiği gibi yürütmeyi durdurma kararı verdi ise bu karara yaptığı itirazı ve bölge mahkemesinin itiraz sonunda verdiği kararı paylaşsın. Yapı benimdir diye mahkemeye başvuranlara kestiği cezaları göstersin, yaptığı suç duyurusunu göstersin.”

Yazının devamı için tıklayınız...

Hatipoğlu ve Albayrak, Vali Aksoy’u yok saydılar…

Geçtiğimiz günlerde BBP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Namık Akdoğan’ın oğlunun düğün töreni vardı.

Akdoğan ailesini, bu mutlu günlerinde sevenleri yalnız bırakmadı.

Ne mutlu; Allah mesut etsin efendim.

Ne var ki genç çiftin nikah şahitliğini de yapan AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın, düğünle ilgili yaptıkları paylaşımlarda oldukça önemli bir husus dikkatimizi çekti.

                                                                 ***

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu mutlu günle ilgili şunları söyledi:

“Milletvekilimiz Fatih Dönmez, AK Parti İl Başkanımız Gürhan Albayrak, MKYK Üyemiz Ali Demirel ve değerli hazirun ile birlikte, BBP Merkez Disiplin Kurulu Üyemiz Ahmet Namık Akdoğan’ın oğlu Safa kardeşimizin, Hazel Hanımefendi ile dünya evine girmelerine tanıklık ettik. Akdoğan ve Şahan ailelerini yürekten kutluyor, genç çiftimize hayırlı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

                                                                  ***

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ise sosyal medya hesabında düğünle ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Milletvekillerimiz; Fatih Dönmez, Nebi Hatipoğlu, MKYK Üyemiz Ali Demirel ve hazirun ile birlikte BBP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Namık Akdoğan’ın oğlu Safa kardeşimiz ile Hazel hanımefendinin mutluluklarına şahitlik ettik. Akdoğan ve Şahan ailelerini tebrik ediyor, genç çiftimize iki cihan saadeti diliyorum.”

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi