Albayrak ve Ünlüce’den peş peşe açıklamalar…

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, belediyelerden 96 milyar lirayı bulan prim alacağını tahsil etmek için harekete geçmesinin ardından, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’tan önemli bir açıklama geldi.

Albayrak “laf çok, borç daha çok, icraat yok”  diyerek;  Eskişehir’deki belediyelerin SGK prim borçlarının şu şekilde olduğunu belirtti:

Büyükşehir Belediyesi 700 milyon TL

Odunpazarı Belediyesi: 250 milyon TL

Tepebaşı Belediyesi: 450 milyon TL

Toplam Borç: 1milyar 400 milyon TL

                                                                 ***

Tablo bu denli ürkütücü olunca hemen herkesin aklında aynı sorular belirdi:

Önümüzdeki süreçte ulaşım, alt yapı, kanalizasyon, katı atık ve temizlik başta olmak üzere belediye hizmetleri aksamadan devam edebilir mi?

Yazının devamı için tıklayınız...

Albayrak, Ünlüce’yi topa tuttu…

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşümü yürütülen 24 dairenin belirtilen tarihin üzerinden 250 gün geçmesine rağmen tamamlanmamış olmasına tepki gösterdi.

Albayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Diyoruz ki; 25 yılda 24 tane daireyi bitiremediniz. Ama gelin bu şehre güzel hizmetler noktasında bir çaba gösterin. Ortaya bir değer koyun. Güzel projeleri getirin diyoruz. Seçim dönemi yaklaştığı zaman kart artırımıyla alakalı çalışmaları yapacaklarını beyan ettiler. Ama bugün seçimden takriben 4 aylık bir zaman dilimi olmasına rağmen hiçbir çalışma yapmıyorlar. Hiçbir şeyi gündeme getirmiyorlar. Gündemi farklı yönlerle geçiştirmeye çalışıyorlar. Biz de ısrarla yine söylüyoruz. Şehrin gündemi bence kentsel dönüşümdür. Şehrin gündemi depremdir, trafiktir, susuzluktur, kuraklıktır. Bu konuda bütün belediyelerin çalışması gerekir diye düşünüyoruz."

Yazının devamı için tıklayınız...

Başkan Ataç sözlerinde haksız mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun belediyelerden 96 milyar lirayı bulan prim alacağını tahsil etmek için harekete geçmesinin ardından, uygulamanın CHP’li belediyeleri köşeye sıkıştırmak amacıyla yapıldığına yönelik tepkiler de artarak devam ediyor.

                                                       ***

Bu konudaki düşüncelerimizi köşemizde daha önce dile getirmiştik.

Şöyle ki:

SGK’nın, belediyelerden alacaklı olduğu prim tutarlarının tahsil edilmesi için bunca yıl neden beklenildiği, gerçekten büyük merak konusu.

Bir diğer yandan; belediyelerin yıllar içerisinde biriken prim borç tutarının tamamının, bir anda tahsil edilmek istenmesi de işin bir diğer boyutu.

Üstelik yerel seçimlerin peşi sıra böylesi bir kararın alınmış olması da zamanlama açısından oldukça manidar.

Tüm bunlar; ilgili kararın, muhalefetin yönettiği belediyeleri zor durumda bırakmak için alındığı yönündeki iddiaları güçlendiriyor.

Yazının devamı için tıklayınız...

Özgür Özel’den inciler…

Eskişehir ziyaretinde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, birbirinden ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile ilgili “Eskişehir’de ittifakımızdan seçilen birisini transfer ettiler karşımıza aday yaptılar. Bir yıl önce çok sayıda Eskişehirlinin Saraya karşı sanıp da oy verdiği birisi karşımızda adaydı” dedi.

Şu siyaset ne garip bir mecra efendim.

Hele insanları balık hafızalı sanmaları yok mu; sormayın gitsin.

Nebi Hatipoğlu’nun parti değiştirerek AK Parti’ye katılmasına atıfta bulunmayı, gelenek haline getiren Sayın Özel’e sormak gerekir:

Bir siyasi partiyle, çeşitli sebeplerden dolayı yollarını ayırmak ve başka bir siyasi partiye geçmek yanlış bir davranış mıdır?

Yanlışsa; İYİ Parti'den istifa ederek CHP’ye katılan ve rozetini de bizzat kendisinin taktığı, İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu konusunda da aynı fikirde olduğunu söyleyebilir mi?

Yazının devamı için tıklayınız...

Başsavcı Yeldan, Eskişehir adına büyük bir şans…

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Şehir Gazetesi’ne ziyarette bulundu.

Eskişehir’de yargı teşkilatının yapmış olduğu çalışmalardan planlanan projelere, suç ve suçlularla mücadeleden madde ve uyuşturucu bağımlılığında kararlı mücadelenin yanı sıra çocuklar özelinde hayata geçirilecek çalışmalara kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, “Toplumumuza dokunan örnek çalışmaları hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Farkındalığın sağlanması adına büyük emek verdik. Sistemimiz zor, emek isteyen yorucu bir sistem ancak karşılığını gördüğünüz takdirde vicdani tatmin sağlayan bir sistem” diye konuştu.

Sayın Yeldan’ın, yapmış olduğu örnek çalışmalar ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeler ile ilgili detayları Şehir Gazetesi’nde okuyabilirsiniz.

                                                ***

Gerçek şu ki Başsavcı Yeldan’ın, ortaya koymuş olduğu bu vizyoner yaklaşım sadece Eskişehir’e özel bir durum değil.

Yazının devamı için tıklayınız...

Kaynak: Haber Merkezi