AUDİ bilmecesinde son perde…

Sivrihisar Belediyesi şirketince, 2018 yılında satın alındıktan kısa bir süre sonra satılan meşhur Audi otomobilin hikayesini bilmeyen yoktur.

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ve yönetiminin ortaya koyduğu iddialar ışığında; Şehir Gazetesi’nin “Sivrihisar AUDİ’sini Arıyor” manşetiyle duyurduğu bu haberi, köşemizde “Onun Arabası Var, Güzel Mi Güzel…” başlığıyla yorumlamış ve dönemin Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’ye şu soruları yöneltmiştik.

·     İddialar doğru mudur?

·     Belediye şirketinin bir arabasını, aynı belediyenin ve hem de şirketin yönetim kurulu başkanı olarak satın almanız yasalara uygun mudur?

·      Yasa da bir kenara; etik midir?

·     İlgili aracı, “Sivrihisar Belediyesi’nin şirketinden” noter kasko değerinin bile oldukça altında bir fiyata mı satın aldınız?

·     Daha açık bir ifadeyle; 06 AZA 061 plakalı lüks AUDİ marka bu aracı, KDV de dahil olmak üzere sadece 380.000 TL (üçyüzseksenbin Türk Lirası) karşılığında mı satın aldınız?

Bu sorularımızın akabinde; Sayın Hamid Yüzügüllü’yü, kamuoyu vicdanını rahatlatması adına açıklama yapmaya davet etmiştik.

Yazının devamı için tıklayınız...

Albayrak CHP’li belediyelere nefes aldırmıyor…

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, peş peşe yaptığı açıklamalarla CHP’li belediyeleri adeta topa tutmaya başladı.

Hem de öyle böyle değil.

Özellikle son günlerde gündeme taşıdığı üç konu var ki şehir kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

                                                                ***

SGK’nın, belediyelerden 96 milyar lirayı bulan prim alacağı için harekete geçmesinin hemen ardından, Başkan Albayrak da Eskişehir’deki CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 700 milyon TL, Odunpazarı Belediyesi’nin 250 milyon TL, Tepebaşı Belediyesi’nin ise 450 milyon TL SGK prim borcu olduğunu söyleyen Albayrak, toplam borcun 1milyar 400 milyon TL olduğunu belirtti.

Albayrak yukarıdaki tabloyu ortaya koyarken,  CHP’li belediyelere de “laf çok, borç daha çok, icraat yok” yakıştırmasında bulundu.

Yazının devamı için tıklayınız...

Hatipoğlu’ndan çok önemli bir analiz…

Eskişehir’de 18 yaşındaki bir gencin, oynadığı oyunun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edilen saldırı, yerelde olduğu kadar ulusal arenada da şok etkisi yarattı.

Yaşanan bu vahim hadiseyle birlikte,  internetteki olumsuz içerikli yayınlar ve bilgisayar oyunları konusundaki tartışmalar bir anda alevlendi.

Bu noktadaki tartışmalara AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da katıldı ve şu değerlendirmede bulundu.

“Kontrolsüz sosyal medya, şiddet içerikli oyunlar, hiçbir kuralın olmadığı internet olumsuz sonuçlarını bize her fırsat bulduğunda gösteriyor. Toplumumuzda hem yozlaşma hem de şiddeti körükleyen yeni nesil iletişim ve eğlence aygıtlarının olumsuz etkilerinden gençlerimizi, çocuklarımızı korumanın yollarını mutlaka bulmalıyız.”

(Açıklamanın tam metnini Şehir Gazetesi’nde okuyabilirsiniz.)

                                                       ***

Sayın Hatipoğlu’nun yukarıdaki görüşlerine katılmamak olanaksız.

Kuralsız ve başına buyruk bir alan asla olamaz.  

Yazının devamı için tıklayınız...

Tablo keşke Ünlüce’nin anlattığı kadar güzel olsa…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla, Eskişehir’deki üniversiteleri tercih eden öğrenciler için bir mesaj yayınlayarak şehre gelecek olan gençlere seslendi.

Ünlüce mesajında, “Sevgili genç arkadaşım… Bu sene üniversite sınavına girdin, güzel puanlarını aldın, yerleştirme için tercihlerini yaptın ve sonuçlar açıklandı. Türkiye’nin en yaşanabilir, en güvenli şehirleri içinde olan Eskişehir’i tercih ettiğin için sana teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm işlemlerinde yanında olabilmek için kayıt döneminde, kampüs girişlerinde,  Gençlik Merkezi’ndeki arkadaşlarımız ve ekibimiz sizlerle beraber olacaklar. Tekrar Eskişehir’e hoş geldiniz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi gençsiniz, güzelsiniz, doğru şehirdesiniz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kültür sanat faaliyetleri, spor tesisleri ve gençlik merkezleriyle her zaman yanınızda olacak” dedi.                                                              

                                                           ***

Evet efendim…

Başkan Ünlüce’nin yukarıdaki açıklaması öylesine güzel ki ‘bahar dallarını’ kıskandıracak türden.

Aynı zaman da hem naif, hem de misafirperver...

Yazının devamı için tıklayınız...

CHP’li vekiller öz eleştiri yapabilecek mi?

ORC Araştırma Şirketi tarafından 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılan araştırmada, katılımcılara 'Size göre muhalefetin en etkili milletvekilleri hangileridir?' sorusu yöneltildi.

Yapılan araştırmada şu sonuçlar elde edildi.

Ankette ilk sırada yüzde 17,8 ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yer alırken, onu yüzde 14,5 Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun izledi. Listenin üçüncü sırasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in yer aldığı görüldü.

Listede yer almayı başaran diğer isimler ise sırasıyla şu şekilde:

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, İstanbul Milletvekili Bülent Kaya.

                                                              ***

Evet efendim; anket sonuçları bu şekilde.

ORC Araştırma Şirketi’nin, her zamanki gibi yine oldukça objektif bir araştırma ortaya koyduğu bir gerçek.

Yine de belirtilen on milletvekili arasında, gözlerimiz bir ismi fazlasıyla aradı; Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt.                           

                                                            ***

Gelelim; listede Eskişehirli hiçbir ismin yer almamasına efendim...

Yazının devamı için tıklayınız...

Kaynak: Haber Merkezi