Hatipoğlu haklı ama…

AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Eskişehir’deki araç sayısındaki artışla ilgili verilerini ve bu durumun yol açtığı trafik sorunlarını, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla değerlendirdi.

Eskişehir’in kent merkezindeki trafiğin giderek bir kaosa sürüklendiğini belirten Hatipoğlu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Ne yazık ki 26 yıldır bu sorun görmezden gelinerek, vatandaşlarımızın günlük hayatını zorlaştıran bir trafik kaosuna sebep olundu. Çare ve çözümler bellidir. Trafik alt geçitleri derhal planlanmalı ve yatırım takvimi oluşturulmalıdır. Aksi takdirde yakın bir gelecekte trafik altyapımız tamamen çökecek ve iş, içinden çıkılamayacak bir hal alacaktır.”

                                                  ***

Yazının devamı için tıklayınız...

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın…

Özel bir şirketin, Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde siyanürlü altın-gümüş madeni çıkarmak için harekete geçmesi sonrasında, geçtiğimiz haftalarda konunun asli muhatapları ile birlikte bölge halkının da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmişti.

Toplantıda oldukça gergin anlar yaşanırken, Eskişehir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

                                                          ***                                                      

Bu konuda pek çok şey yazıldı çizildi.

Hikmet Çelik’in, söz konusu şirketten yana taraf olduğu, madene karşı çıkanlara maksadını aşan sözler sarf ettiği, konuyu siyasete çektiği, toplantı ve katılım süreçlerini engellediğine yönelik pek çok konu gündeme getirildi.

Yaşananlar bununla da bitmedi: Alpagut Atalan’da Madene Hayır Platformu üyeleri, Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik hakkında görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, tehdit ve hakaret suçları’ kapsamında suç duyurusunda bulundu.

Bu gelişmeyle Eskişehir bürokrasisinde de bir ilk yaşanmış oldu.

                                                       ***

Yazının devamı için tıklayınız...

Başkan Dökmeci tek başına mücadele ediyor…

Özel bir şirket tarafından, Eskişehir’in Sivrihisar İlçesine bağlı Kınık mahallesindeki mera alanına kurulmak istenen ‘güneş enerjisi santrali ve elektrik depolama tesisiyle’ ilgili ÇED başvuru süreci başladı.

Bu durum, başlıca geçim kaynağı hayvancılık olan bölge halkı adına deyim yerindeyse idam fermanı niteliğinde.

                                                        ***

Şöyle ki:

Şimdilerde mahalle statüsüne geçmiş olan Kınık Köyü’nde, halihazırda 10 bin küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan bulunuyor.

Peki neyle beslenecek bu hayvanlar?

Yem ve balya fiyatlarının ateş pahası olduğunu takdir edersiniz.

Dolayısıyla vatandaşlar, bahar ve yaz dönemlerinde açık besi yapmak zorundalar. Bunun için de köyün merasını kullanmaktan başka çareleri yok.

Üstelik mera alanları da son derece kısıtlı.

                                                           ***

Yazının devamı için tıklayınız...

Karabayır'daki kaçak villalar kaç kişinin umurunda?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, Karabayır mevkiinde yaşanan kaçak yapılaşma ile ilgili yapmış olduğu açıklamanın yankıları sürüyor.

Başkan Kurt’un ilgili açıklamasını, gelin bir kez daha hatırlayalım:

“Karabayır mevkiinde imarsız alanlara, hazine arazisi üzerine villa yapan insanlar var. Kaçak yapıyı mühürledik, encümen yıkım kararı verdi. Ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdiği için yıkamıyoruz. Mahkeme bu konuda jet hızıyla karar veremez. Bu karar, yıkımın durdurulması demek oluyor. Ancak bunlar inşaat aşamasında. Korkusuzca inşaata devam ediyorlar. Bunları birileri kolluyor.

Bu villalardan birinin, bunları kollayan kişilerden birine ait olduğu söyleniyor. Belediye görevlileri müdahale etmek istediği zaman 06 plakalı bir araç geliyor ve görevlilerle tartışıyor. Bu insanları kimin koruduğunu merak ediyoruz. Yapılan inşaatlar gecekondu değil, villa. İmarsız yere inşaat yapıyorlar. Yoksul biri bu işe kalkışmış olsa beş kere oralar yıkılmış olurdu. Kimlerin sahip çıktığını çok merak ediyoruz.”

                                                              ***

Yazının devamı için tıklayınız...

Anadolu Üniversitesi’nde Prof. Dr. Kemal Şenocak dönemi…

Dün öğle saatlerinde oldukça flaş bir gelişme yaşandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal istifa ederken, yerine vekaleten YÖK üyesi olan Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı.

                                                              ***

Rektör Fuat Erdal’ın hiç beklenmedik bir anda istifa etmesi (!)  pek çok soru işaretini beraberinde getirdi.

En başta da; istifa mı etti yoksa istifa etmek zorunda mı bırakıldı?

Bu sorunun yanıtı zaman içerisinde belli olacak.

                                                            ***

Bir diğer yandan Fuat Erdal’ın yerine Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın gelmesi ise gerek akademi dünyasında gerekse Eskişehir kamuoyunda sevinçle karşılandı.

Prof Dr. Kemal Şenocak, akademik alanda yapmış olduğu çalışmalarla ülke sınırlarını çoktan aşmış ve uluslar arası arenada almış olduğu ödüllerle başarılarını taçlandırmış bir isim.

Eskişehirliler ise kendisini daha çok; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığı dönemdeki başarılı çalışmalarıyla tanıyor.

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi