Eskişehir Anakent Belediye Başkanı Sayın Ayşe ÜNLÜCE’yi,  AK Parti İl Başkanı Sayın Gürhan ALBAYRAK, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Ahmet Sivri, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Sayın Özlem Ünalır ve il yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek tebrik ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar dilediler.

Ziyarette, İl Başkanı Sayın ALBAYRAK, “Gerçekten önemli bir zamandı ve herkes yoruldu. Ama Eskişehir adına güzel bir sonuç çıktı. Demokrasi kazandı. Bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Önemli olan nokta burada kırgınlıklar küskünlükler olmadan, daha bir sert bir kullanılmadan olması çok güzel. Onun için de kendi adımıza, partimiz adına, sizler adınıza, şehir adına teşekkür etmek istiyorum. Eskişehir menfaatine olacak her konuda bizler varız. Sonuçta bu şehirde yaşıyoruz” ifadeleri Eskişehir’deki tüm kesimlere örnek teşkil edecek niteliktedir.

Ak Parti il teşkilatının Anakent Belediye Başkanı Sayın Ayşe ÜNLÜCE’yi  ziyareti  ülke ve Eskişehir açısından önemli  ve örnek bir gelişme olup, yıllar önce Kayseri de tanık olduğum bir etkinliği de hatırlattı.

Kayseri’de bir toplantıya katılmıştım. Toplantıda, her kesimden ve değişik partilerden kişiler vardı. Ancak tek ses gibi hareket ediyorlardı. Bunun nedenini beraber toplantıya katıldığım arkadaşımıza sordum.      

Beni dikkatle dinledikten sonra,   “ Kayseri’ de partiler olarak demokrasi gereği, mücadele ederiz, Ancak Kayseri’deki sorunlarımız karşısında ve taleplerimizde ,“TEK PARTİ” gibi hareket ederiz.” dedi. Bu politikaların Kayseri’yi getirdiği nokta ortadır.

AK Parti İl Başkanı Sayın Gürhan ALBAYRAK ve ekibinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ayşe ÜNLÜCE’yi ziyareti ülkemiz ve Eskişehir’deki tüm kesimler için örnek teşkil etmelidir.

Elbette bu ziyareti hoşgörü ile karşılanmayan ve  eleştiren kesimler ve kişi/kişiler de olacaktır. Kim ne düşünürse düşünsün, bu ziyaret Eskişehir AK Parti İl teşkilatına, olumlu puan kazandırmış kamuoyunda da kabul görmüştür. Sohbetlerde bu ziyaretle ilgili olumlu görüşlere tanık olduk.

Ayrıca ülkemiz ve Eskişehir’de oluşacak birlik ve beraberlikle, ülke ve Eskişehir içinde huzur ve güvenlik, ahlâkî ve manevî değerler de güçlenir. Yıkıcı ve bölücü zararlı akımlarla tam bir mücadele potansiyelini de temin eder.

Sayın Gürhan ALBAYRAK’ı Yunus Emre Külliyesi yapımı girişimleri dolayısıyla tanıdık. Yaptığım sohbetlerde, akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, manevi hazzı, her düşünce ve söyleminde hissettirdi. Aldığı her görevi de, layıkıyla temsil ediyor, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek oluyor. Milli menfaatleri ve milli bekayı da her şeyin üstünde tutuyor.

Sayın ALBAYRAK ve ekibinin Sayın ÜNLÜCE’yi ziyareti, Eskişehir’de birlik ve beraberlik açısından önemlidir. Çünkü Türkiye'de, her alanda söz sahibi olmuş iller, kentin sorunlarının çözümünde ve ilin menfaati olan gelişmelerde, en önemlisi de merkezi idareye karşı birlikte hareket ediyorlar.

Birlikte düşünüp, birlikte karar vermeleri sonucu, her alanda çıtayı yükselttiler. Bu illerin konumu geçmişte, Eskişehir'den daha iyi olmamasına rağmen, sanayide ve her alanda, büyük aşama kaydettiler.

Yıllardır Eskişehir’de taraflar birlikte düşünüp birlikte hareket etmedikleri için Eskişehir'e düşünülen, hatta kaynağı bulunan, pek çok proje ya başka illere kaydırıldı ya da ilgisizlikten atıl kaldı. İşsizlik büyüdü. Kırsal kesimden kent merkezine göç hızlandı. Geçmiş yıllarda her hükümete bakan veren kent, siyasi platformda, sürekli erozyona uğradı.

Elbette arzu edilmeyen gidişin, sebep/sebepleri ortada. İlde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, bürokratlar, milletvekilleri ve halkımız arasında arzu edilen boyutta güç ve işbirliği yok.

Eskişehir' de siyasi parti il teşkilatları, üniversitelerle, kurum/kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri arasında birlik ve beraberliğe zarar vermemek için eleştirilerinde, HOŞGÖRÜ, BAŞKALARINA SAYGI, ANLAYIŞ... gibi, kavramları ön planda tutulmalıdır.

Ak Parti İl Başkanı Sayın ALBAYRAK ve ekibinin, Sayın Ayşe ÜNLÜCE’ye ziyareti, kent için örnek olmalı, kurum/kuruluşlar ve kişi/kişiler, EKİP RUHU içinde, belirlenen hedefe doğru ilerlemeli, detaylara takılmadan bütüne bakmalıdır. Takım ruhu anlayışına, bir şablon gibi oturan, "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir." felsefesi ile hareket etmelidir.

Türkiye ve Eskişehir’ de farklı düşünen, farklı değerlere ve farklı yaşam tarzlarına sahip olan etnik ve dinsel kümelerin olması doğaldır. Bu yapı ekip ruhunun önünde engel değildir. Bilakis bir zenginliktir.

Eskişehir’ de iyi bir ekibin işi, her zaman çok daha kolaydır. Takım ruhunun da büyük etkisiyle beraber artan iş motivasyonu, kısa zamanda kentteki tüm kurum/kuruluşlara, siyasi parti il teşkilatlarına ve kentteki tüm icraatlara yansıyacak beraberinde de her alanda başarıyı getirecektir.

Eskişehir, Türkistan’dan, Arap Yarımadası'ndan, Dobruca'dan, Gümülcine’den, Deliorman'dan ve Kafkasya’dan göç aldı. Bu insanlarımız birbirine toleranslı, davranmayı, öğrenmiş, farklı, örf, adet, gelenek ve göreneklerin, bir arada yaşaması, kültürel yaşamı zenginleştirmiş, Aralarındaki "KONSENSÜS" sayesinde de Eskişehir ülkemizin gözde kenti oldu.

Eskişehir’ de, vilayet, anakent ve alt belediyeler,  Kurum/kuruluşlar, Siyasi Partilerin İl teşkilatları,  sivil toplum örgütleri, en önemlisi halkımız,  bir “TAKIM RUHU” içinde çalışmalı, ortama da, “DİYALOG” ve “HOŞGÖRÜ” gibi kavramları hakim kılınmalı, her kesim de Eskişehir’in sorunlarının çözümünde, birlikte elini taşın altına koymalıdır. Çünkü gidebileceğimiz BAŞKA BİR ESKİŞEHİR YOK.