Odunpazarı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Eskişehirspor Ticaret Odası eleştiri felan… Biz burada belediye meclis üyesiyiz, belediye meclisine Ahmet bey gelse dese ki, ‘benim şurada bir arsam var, bu üç kat ama bunu 13 kata çıkarın, ben de size biraz bir şeyler yapayım’ dese ne deriz? Döveriz, hakaret ederiz, bakın böyle bir teklifle gelirse ben vururum. Diyorsunuz ki Eskişehirspor’un arsasına kat verin, Eskişehirspor kurtulsun. Eskişehirspor’u ben mi borçlandırdım. Bunu söyleyenler borçlandırdı Eskişehirspor’u. Bu arkadaşlarımızın hepsi sorumluydu, hepsi, borçlandırdı 600 milyon lira”

Beni linç ediyorlardı

Kurt açıklamasına şöyle devam etti, “Ben dedim ki bu işle uğraşmayalım, gelin bir kulüp kuralım, gidelim, beni linç ediyorlardı. O zaman taraftar gurubunu da sizinkiler yönetiyordu, saldırdılar. Doğrusu oydu. ‘Hayır bırakmayız, Eskişehirspor şanımız, bırakma, otur bul parayı öde’ e şimdi biz Eskişehirspor’a katkı sunacak imkan yaratmaya çalışıyoruz”

600 milyon borç 250 festivalle ödenir işinize gelirse

Kurt açıklamasına şu şekilde devam etti, “600 milyon borç, 250 festivalle ödenir, işinize gelirse, 250 festival 5 yılda anca tamamlanır demek. O arada da cari giderleri nasıl karşılarız onu bilemem. Eskişehir sanayicisi, Eskişehirspor’u sevenler, Eskişehirspor’un abileri, başkanları, yöneticileri yan yana gelin bu işi çözün. Bu işi çözemiyorsanız 255 festival yapacağım. Bunu çok net ticaret odası, esnaf odası arkadaşlarımız bilsin. Bize de sitem etmesin”

Belediyenin sağlık denetimi yok

Yöresel ürünler festivalinde sağlıksız ortamda satış yapıldığı sözleri ile ilgili olarak ise Kurt, “Bunu denetlemek Sağlık Müdürlüğü’nün görevi gelsin bunu denetlesin. Ticaret Müdürlüğü’nün görevi gelsin denetlesin, kimin göreviyse gelsin denetlesin ben ona karışmam. Biz arsa veriyoruz.

Fiyatına karışabiliyor muyum, serbest piyasa. Belediyenin sağlık denetimi yok. Sağlık Müdürlüğü gelsin beraber denetleyelim. Kim denetleyecekse denetleyecek orayı. Bunu polemik meselesi yapmanın anlamı yok. Eskişehirspor’un arsasına imar ver suç olmasın, Eskişehirspor’a faydalı olsun diye arsayı kiraya ver suç olsun, olacak iş mi? Petrol verdiydiniz, onlar da bir gecede sattı yedi onu da, ben versem yine satacaktı, hiç kimse kusura bakmasın” 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı