Vali Aksoy’u eleştirenler, bir kez daha düşünmeliler…

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy tarafından, peş peşe iki önemli karar alındı.

Eskişehir Valiliği, Botanik Park'ta 14-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Octoberfest'e yasak getirdi.

Daha önceki yıllarda da düzenlenmek istenen festivale, eski Vali Erol Ayyıldız döneminde izin verilmemiş ve festival iptal edilmişti.

Tarih tekerrür etti ve yeni Vali Hüseyin Aksoy döneminde de festivale izin çıkmadı.

Söz konusu karar yerelde olduğu kadar ülke genelinde de geniş yankı uyandırdı. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, yasaklama kararı sebebiyle yurt genelinde eleştiri yağmuruna tutuldu.

Yazının devamı için tıklayınız

Eskişehir’de Özgür Özel rüzgarı…

CHP’de değişim isteyerek genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özgür Özel, partililerle buluşmak üzere Eskişehir’e geldi. Özgür Özel’i yapmış olduğu ziyarette, CHP’nin Eskişehir kurmayları da yalnız bırakmadı.

                                                  ***

Gerçek şu ki; CHP’de değişim isteyenlerin Eskişehir’deki öncüsü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt.

Geri kalan kurmayların neredeyse tamamı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor.

Hal böyleyken Özgür Özel’e, CHP Eskişehir Milletvekilleri başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den İl Başkanı Talat Yalaz’a kadar, partinin Eskişehir’deki A Takımı tarafından gösterilen teveccüh gerçekten dikkat çekiciydi.

Açıkçası değişimcilere pek de sıcak bakmayan ve genel olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerin bu tavrı oldukça sıra dışı.

Teamül şudur ki; rakip aday pek hoş karşılanmaz ve böylesi sıcak davranılmaz.

Belki her ihtimali göz önüne alarak kapıyı açık tutmaya çalıştılar…

Velakin sebebi her ne olursa olsun; en doğrusunu yaptılar.

Siyasi nezaketin en güzel örneklerinden birini ortaya koydular.

Yazının devamı için tıklayınız

Bilge ayrıldı kaos başladı…

13 Kasım 2017'den bu yana Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Uğur Bilge’nin, Sağlık Bakanlığı ile olan sözleşme süresi 14 Ekim’de sona erdi. 

Henüz 42 yaşında Tıp Profesörü ünvanını alan Bilge, kendisi gibi başarılı hekim ve akademisyenler yetiştirmek için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyeliği görevine geri döndü.

                                                 ***

Şüphe yok ki; Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı 6 yıl süresince ortaya koyduğu hizmetlerle tüm kamuoyunun takdirini kazanmış bir isim.

İcraatlarını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok.

Birkaç tanesini anımsatmak sanırım kafi:

Eskişehir Şehir Hastanesi ve Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi, Uğur Bilge döneminde tamamlanarak faaliyete geçti. Hastaneler içindeki revizyonlar, taşınma aşaması ve hatta bağlantı yollarının tamamlanmasına kadar tüm süreç Bilge’nin büyük gayretiyle gerçekleşti.

Bir diğer yandan çok zorlu bir pandemi sürecini kusursuz yönetti. Yoğun bakım ünitelerinin tam kapasiteye ulaştığı ilgili dönemde, almış olduğu kritik kararlarla Eskişehir’de yaşanabilecek bir sağlık krizinin önüne geçti.

Ve daha niceleri…

Elbette tüm bunlar da liyakat, çalışkanlık, fedakarlık, özveri ve tecrübenin bir eseriydi.

Gerçek şu ki yaptığı hizmetler hiçbir zaman unutulmayacak.

Haddızatında; Prof. Dr. Uğur Bilge, hafızalarda her daim yerini koruyacak…

Yazının devamı için tıklayınız

MHP’li Candemir kitabın ortasından konuştu…

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Candemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına adı geçen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ile EOSB Başkanı Nadir Küpeli için “Bu isimler Eskişehir’de kutuplaşmayı kaldırır” ifadesini kullandı.

 MHP İl Başkanı Candemir,  sözlerine şu şekilde devam etti: “Yerel seçimlerin hizmet odaklı olduğuna inanıyoruz. Bu arkadaşlarımız Celalettin Kesikbaş, Nadir Küpeli görev yaptıkları süre boyunca başarılı olmuş, Eskişehir’e değer katmış siyasi kimlikleri arka planda olan arkadaşlarımız. Eskişehir’de yaşanan sıkıntıların çözümü için bu minvaldeki arkadaşlarımızın aday olması gerektiği konusundaki fikrimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu arkadaşlarımızın bulundukları konumda Eskişehir’e verdikleri hizmetler belli. Eskişehir’in bu kadar çok problemi ve çözümü için de vizyoner, projeci, çevre sorunlarını bilen arkadaşların olması gerekiyor. Celalettin Bey de doğru bir isimdir, Nadir Bey de doğru isimdir.”

Yazının devamı için tıklayınız

Kritik atamanın arkasında milletvekili Gürcan mı var?

Yaklaşık 6 yıldır Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Uğur Bilge’nin sözleşmesi 14 Ekim’de sona erdi. Yerine Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici atandı.

Peki bu süreçte neler yaşandı?

                                                        ***

Aslına bakarsanız; Sağlık Bakanlığı, Bilge’nin bir dönem daha sözleşmesini uzatmak amacıyla ESOGÜ’den uygunluk almıştı. Bu talep, çok net bir şekilde Bilge’nin bir dönem daha Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak atanması anlamına geliyordu.

Velakin sözleşme süresinin bitmesine bir gün kala siyasi arenada büyük hareketlilik başladı. Sonrasında ise teamüllere göre kesinlikle yapılması beklenen bu atama, bir anda askıya alındı.

Sözleşme süresi sona eren Bilge, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyeliği görevine döndü. Bu süreçte hizmetlerin kesintisiz devam etmesinin zaruret olduğu il sağlık müdürlüğü gibi bir kurum, tam dört gün süresince sahipsiz kaldı.

Nihayetinde 18 Ekim akşamı Şehir Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici, Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

                                                                ***

Şimdi hemen herkesin aklında aynı soru: Sağlık Bakanlığı ne oldu da son dakikada fikir değiştirdi ve Bilge yerine Bildirici’yi tercih etti?

Siyaset kulisleri, bu konuda AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ı işaret ediyor.

Gürcan’ın bu kritik değişiklikte önemli bir rolü olduğu ifade ediliyor.

Yazının devamı için tıklayınız

Editör: Şehir Gazetesi