Afyon Türkiye’nin zengin kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile yaz kış turizme açık olan şehirlerimizden birisidir. Aynı zamanda kendine has lezzetleri ile rotanız Afyon olmasa bile kendisine uğratacak tattadır. Peki Gastronomi şehri Afyon’un Avrupa’daki ikiz şehri için nereye gidiyoruz? 

Yapay zekanın yaptığı Avrupa eşleştirmeleri birçok şehirde gündem yaratırken, Ankara Budapeşte’ye, Denizli Pomplona’ya, Karabük Duisburg’a benzetildi. Anadolu’nun gözdesi Afyon ise İspanya’nın bir şehri olan Granada’ya benzetildi.

Granada İspanya’nın en turistik şehirlerinden biridir ve birçok doğal güzelliğe, etkileyici mimarilere sahiptir. Bazı noktalarındaki manzaralar gerçekten Afyonkarahisar Kalesi’nden bakılan manzaraya çok benzer. Yapar zeka görsel benzetme konusunda yine yapacağını yapmış görünüyor. Nitekim Granada şehrinin en önemli gelir kaynağı turizm olurken Afyon’da tarım ve hayvancılık önemli rol oynar.

Bazı yerleriyle benzeyen bazı özellikleri ile de zıt olan bu iki şehir sizce ne kadar benziyor? Siz olsanız Afyon’u hangi Avrupa şehri ile benzetirdiniz?

Editör: Şehir Gazetesi