Başkan Yalaz acı tabloyu gözler önüne serdi…

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımıza bir öğün yemek verilemediği gibi, çocukların saatlerini geçirdiği okullarda bir bardak temiz içme suyuna dahi erişimi yoktur. Çocuklarımız sularını evden getirmekte, bittiği takdirde ise kantinden parayla su almak durumunda kalmaktadır. Parası olmayan çocuklarımız ise ya susuz kalmakta ya da musluktan akan suları içmek durumunda kalmaktadır” dedi.

                                            ***

Evet efendim; Başkan Yalaz’ın düşüncelerine hak vermemek olanaksız.

Durum gerçekten içler acısı…

Şöyle ki:

Eğitim sistemi zaten yapboz tahtasına dönmüş…

Bağış adı altında alınan kayıt paraları, velileri canından bezdirmiş…

Kısa bir dönem gerçekleştirilmiş olan ‘çocuklara bir öğün yemek uygulaması’ da çoktan sonlandırılmış…

Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdilerde parası olmayan öğrencilerin susuz kalmasını ya da musluktan su içmek zorunda olmasını konuşuyoruz.

Şaka gibi ne var ki gerçek.

Yazının devamı için tıklayınız...

AK Partili Dönmez sözünden dönmemeli…

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir’in verimli tarım arazisi Alpu Ovası’nda termik santral için yeniden harekete geçilmesine tepki gösterdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Süllü, ihalesi defalarca iptal edilen ve yargı kararlarıyla durdurulan projenin yeniden gündeme getirilmesinin, kabul edilemeyeceğini söyledi. Süllü, “Hükümet, hukuk devleti ilkesini yok sayarak Alpu Ovası’nı katletmenin yeniden peşine düştü” dedi.

                                                        ***

Evet efendim; Sayın Süllü’nün açıklaması bu şekilde.

Açıkçası tüm kamuoyu gibi bizler de Alpu Ovası’nı ve Eskişehir’in geleceğini tehdit eden bu girişimin, tamamen ortadan kalktığını düşünüyorduk.

Şöyle ki:

Bakanlık en başta ÇED Raporu gerekli değildir kararı vermişse de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi konuyu yargıya taşımış ve akabinde idare mahkemesi iptal kararı vermişti.

Ve Danıştay da bu kararı onamıştı.

                                                    ***

Söz konusu yargı kararlarıyla, Eskişehir büyük bir çevre felaketinin eşiğinden dönerken, sonrasında yapılan bir açıklama da konunun bir daha açılmamak üzere kapandığını gösterir nitelikteydi.

Yazının devamı için tıklayınız...

Ünlüce hatada ısrar ediyor…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan ve "Riskli Bina Tespit Analizi" sonucunda düzenlenen raporla mevcut haliyle kullanıma elverişli olmadığı için geçtiğimiz yıllarda yıkılan kapalı pazar yeri ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Projelerinin hazır olduğunu belirten Ünlüce, Eskişehir Valiliği ile yaşanan mülkiyet sorununun çözülmesi durumunda, yeni pazar yerinin yapımına bir an önce başlanacağını belirtti.

                                                        ***

Evet efendim; köşemizde bu konuya geçtiğimiz yıl da değinmiş ve Büyükşehir Belediyesi’ni bu hatadan dönmeye davet etmiştik.

Şöyle ki:

Kurtuluş pazar yerinin kuruluşu 40-50 yıl öncesine dayanıyor. Ancak o günlerden bugünlere çok şey değişti. Yeni imar planları sonrasında gerçekleşen kat artırımları ile bölgede araç ve insan popülasyonu hızla arttı.

Bölgedeki cadde ve sokaklar araç yoğunluğunu kaldıramaz hale geldi. Dahası kaldırımlarda yürümek bile zorlaştı.

Bu şartlar altında aynı alana ısrarla kapalı pazar yeri yapmak, gerek araç trafiği gerekse vatandaşlar adına kaos oluşturmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

                                                  ***

Gerçek şu ki Kurtuluş kapalı pazar yerinin, modern şehircilik normlarına uygun bir şekilde çok daha rasyonel değerlendirilmesi zarurettir.

Nasıl mı?

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi