Beyaz sirke mutfak temizliğinden, yer silmeye kadar pek çok alanda güvenle kullanılabilmektedir. Özellikle kimyasal ürünlerden daha fazla uzaklaşıldığı bu günlerde beyaz sirke ile temizlik daha fazla tercih edilmektedir. Hem hijyen hem de derinlemesine temizliğe önem verenlerin tercihi beyaz sirkenin kullanım alanları sanıldığından çok daha fazla. 

Beyaz sirke ile temizliğin püf noktaları

Beyaz sirke daha çok parlaklığını kaybetmiş cam bardakların bakımında kullanılmaktadır. İlk gün ki parlaklığı gitmiş bardakları parlatmak için yapmanız gereken tek şey, derin bir leğenin içine ılık su ve bir miktar beyaz sirke ile bekletmek. Bu işlem ile bardaklarınızın ilk gün ki parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz. 

Beyaz sirke çamaşır temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem leke çıkarıcı özelliği olan hem de çamaşırların beyazlığını korumasında yardımcı olan beyaz sirke çamaşır temizliğinde de güvenle kullanılmaktadır. 

Yüzeylerin temizliğinde de yine beyaz sirke güvenle kullanılabilir. Bunun için yapılması gereken ise bir kovaya bir kapak sirke ve üç litre su koymaktır. Beyaz sirkenin kokusu asla rahatsız etmez ve evinize temizlik kokusu vermektedir. 

Kirece karşı da etkili olan beyaz sirkeyi kireç tutmuş çaydanlığınızın temizliğinde güvenle kullanabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken ise bir miktar beyaz sirke ile çaydanlıkta su kaynatmaktır. 

Meyve sebzelerin temizliğinde de sıkça kullanılan beyaz sirke ile meyve sebzelerin daha temiz yıkanmasını sağlayabiliriz. Marul, maydanoz gibi salata malzemelerini sulandırılmış sirkede bekleterek her türlü zararlı bakteriden arınmasını sağlayabiliriz. 

Beyaz sirke ile temizlik yaparken mermer ya da mobilya gibi dokusu daha özel ürünlerin zarar görmemesi için sulandırarak kullanmaya özen gösterin.

Kaynak: Haber Merkezi