Değerli okuyucularım bitkilerin hayatımız için önemini elbette biliyoruz. Özellikle gelişen teknolojiyle birlikte tıpta birçok hastalığa çare olan bitkileri hiç de hafife almamak lazım. Bu köşemizde her hafta sizlerle birlikte şifalı bir bitkiyi ele alıp bitki dünyasının derinliklerine ineceğiz. Bu haftanın şifalı bitkisi ise Dulavrat Otu.

Dulavrat otunu yol kenarlarında, tarlalarda mutlaka görmüşsünüzdür. Peki bu bitkinin şifalarının saymakla bitmediğini mucizevi bir bitki olduğunu biliyor muydunuz? Gelin dulavrat otunun faydalarına birlikte bakalım.

Dulavrat otu birçok sorununuza fayda sağlayacak oldukça değerli bir bitki. Öyle ki bu bitkinin kökü, yaprağı yani her bir parçası şifa dolu. Papatyagillerden olan dulavrat otu, kendiliğinden yetişebilen, dikenli yapısıyla dikkat çeken ve bilinen bir yan tesiri olmayan bir bitkidir. Her bir parçasından şifa fışkıran dulavrat otunu saç bakımınızda, romatizma ağrılarınıza, sivilce ve iltihaplı yaralarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde bağışıklığı güçlü tutmak oldukça önemli. Vücut direncini arttıran dulavrat otu terlemeyi sağlayarak mikrop ve bakterileri kırar, enfeksiyon hastalıklarının önüne geçer. kuvvetli bir idrar söktürücü de olan dulavrat otu kaynatılıp balla tatlandırılarak tüketildiğinde böbrekleri çalıştırarak taş, kum, ödem sorunlarından kurtulmanıza yardımcı olur. Saç sorunları yaşıyor ve bu sorunların bir türlü önüne geçemiyor musunuz? Dulavrat otu imdadınıza yetişecek. Cansız, kuru, dökülen saçlarınıza dulavrat otu yağı uygulayarak ya da banyo suyuna kaynattığınız dulavrat otu suyu ekleyebilirsiniz.

Romatizma ağrılarınıza çare bulamadıysanız, eklem ağrıları ve sızılarıyla mücadele içindeyseniz yine dulavrat otuna başvurmalısınız. Dulavrat otunu kaynattığınız suda ayaklarınız bekletip ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Doğal bir ağrı kesici olan dulavrat otu aynı zamanda mide ve sindirim sorunlarınıza da iyi gelecek. Kaynattığınız dulavrat otu suyuna bal ekleyip tüketerek, mide ağrılarının önüne geçilebilir.

Haftaya yeni bir şifalı bitkiyle görüşmek dileğiyle…

Günün Sözü

Yeryüzündeki tüm yaşam bitkinin yeşilinden kaynaklanır.

-Jay Kordich