Yunanistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ‘15 Aralık sonrası peyderpey adaylarımızı açıklarız’ dedi.

15 Aralık’a sayılı günler kala, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı konusunda son bir analiz yapmakta fayda var.

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde aday olacak kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerektiğini bildirmişti. Adaylık konusunda ismi geçen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın görevinden istifa etmemesi sebebiyle, Mercan’ın ismi masadan kalkmış oldu.

                                                          ***

AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu adaylığa talibim dese de, hatta geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen temayül yoklamasında isminin öne çıkması konusunda büyük çaba gösterse de adaylığı şu an için kesin değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncelikli hedeflerinden biri olan ‘Yeni Anayasa’ konusunda, bir milletvekilinin oyu bile çok önemli.

Velâkin Büyükşehir adayı konusunda nihai karara bir türlü varamayan AK Parti’de, son ana kadar Hatipoğlu’nun adı gündemde kalmaya devam edecek.

                                                         ***

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve AK Parti Eskişehir eski Milletvekili Nabi Avcı cephesinde ise yeni bir gelişme yok.

AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu, kendisinin aday yapılmadığı bir denklemde Kesikbaş’ın adaylığına sıcak bakıyor. Bir diğer Milletvekili Ayşen Gürcan da bu fikre soğuk değil. Ne var ki Kesikbaş’ın liberal demokrat kimliği, tabandaki uç noktadaki bir kesim tarafından kabul görmediği için aday olmaması için çok açık bir kampanya yürütülüyor.

                                                        ***

Süre daralırken kulislerden de sıcak bilgiler gelmeye devam ediyor.

Adaylık konusunda geçtiğimiz günlerde oldukça kritik bir zirve gerçekleştirildi.

AK Parti’nin Eskişehir’deki karar vericilerinden önemli bir isim, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli’ye adaylık konusundaki düşüncelerini sorar.

Başkan Küpeli ise daha önceleri de ifade ettiği üzere, yoğun iş temposunu gerekçe göstererek göreve talip olamayacağını yineler. Ne var ki bu sefer de oldukça kritik bir soruyla karşılaşır.

“Aday olmayı düşünmüyorsunuz ama ya Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan bu konuda bir teklif gelirse yine aynı yanıtı verecek misiniz?”

Başka Küpeli böylesi bir durumda göreve hayır diyemeyeceğini ifade eder.

Boşuna dememişler; emir demiri keser…

                                                           ***

Evet efendim; Hatipoğlu, Kesikbaş, Avcı ya da Küpeli.

15 Aralık’a artık sayılı günler kaldı.

Haddızâtında nefesler de şimdiden tutulmaya başladı…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Mutluluk, isteklerimizle değil kabullerimizle gelir.

-        Epiktetos