Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart 2024 tarihinde 87 yaşında olacak olan Büyükerşen’in, 6. kez aday olmak için başvuruda bulunması, sosyal medyadan televizyonlardaki anchorman ve yorumculara kadar epey tepki çekti.

Tepkilere Büyükerşen’den yanıt gecikmedi.

Yılmaz Büyükerşen aday adaylığı başvurusunu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in il başkanını araması ve başvurusunu yapmasını istemesi üzerine gerçekleştirdiğini belirterek, ‘talimat aldım gereğini yerine getirdim’ ifadesini kullandı. 

Büyükerşen sözlerine şöyle devam etti: ‘Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da aynı yerden adaylık başvurusunu, genel başkandan gelen talimat üzerine yaptılar.’

                                                             ***

Evet efendim…

Büyükerşen 86 yaşında 6. kez adaylık başvurunda bulunmasına gerekçe olarak, Özgür Özel’den gelen talimatı öne sürüyor.

Oysa Büyükerşen, bir kez daha aday olacağını aylar öncesinde açıklamıştı.

‘Talimat aldım yerine getirdim’ ifadesi, işin bahanesi olmuş.

Aday olmayı düşünmeyen kişi, teklifi bir şekilde reddeder.

Daha olmadı; AK Parti’de bir klasik haline gelen o ifadeyle ‘görevden affımı istedim’ dersiniz, olur biter…

                                                                ***

Bir diğer konu efendim…

Büyükerşen gibi siyasi rüşdünü defalarca ispat etmiş bir kişinin, aday adaylığına başvurmasını talep etmek, pek de hoş bir tavır olmasa gerek. Aday yapılır ya da yapılmaz ancak 24 yıllık belediye başkanı ‘aday adayı’ yapılmaz.

Bir diğer yandan Büyükerşen’le ilgili malum tartışmaya gelirsek, yaş konusunun operasyonel bir durum olduğu çok net görülüyor.

81 yaşındaki Joe Biden, dünyanın süper gücü ABD’yi yönetiyor velakin 86 yaşındaki Büyükerşen’in Eskişehir’i yönetmeye talip olması yadırganıyor.

Anlayabilene aşk olsun…

                                                                 ***

Gelelim bir başka meseleye…

CHP’nin karar vericileri tarafından, sadece Büyükerşen’e aday adayı olması söylenmemiş. Ülke genelinde, neredeyse tüm belediye başkanlarına aynı direktif verilmiş.

Peki neden?

Kanun der ki: ‘Bir kimse, bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez.’

Yani CHP’nin üst yönetimi, halihazırdaki belediye başkanlarından bazı isimleri yeniden aday yapmadığı zaman, bu kişilerin başka bir partiden aday olabileceklerini düşünerek önlerini kesmek istiyor olabilir mi?

İşte 10 puanlık soru budur derim…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Yaşayarak öğrenmek, bedeli en yüksek öğrenme biçimidir.

-        La Edri