Belediyede yetki karmaşası olduğunu iddia eden Muhammed Ali Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Tepebaşı ilçemizde yaşayan ve çalışan vatandaşlarımızla sürekli iç içeyiz. Her gün farklı mahallelerde, esnaf ziyaretlerinde ve çeşitli toplantılarda hemşehrilerimizin dertlerini, sıkıntılarını ve ilçemizin sorunlarını dinliyoruz. Ne yazık ki, son zamanlarda bir değil, iki değil, birçok vatandaşımızdan aynı serzenişi duymaya başladık: "Tepebaşı Belediyesi'ni Ahmet Başkan yönetmiyor ki!"
 
Vatandaşlarımızın bu yoğun serzenişleri üzerine bir araştırma yaptık ve Tepebaşı Belediyesi’nde bir paralel yapı oluştuğunu üzülerek tespit ettik. Belediyede iki başkan yardımcısı ve bir bürokratın, adeta kendi stratejilerini uygulamaya çalışarak belediyeyi yönettiklerini öğrendik. Bu durum, ilçemiz adına büyük bir skandaldır ve demokratik teamüllerle bağdaşmamaktadır. Görünürde Tepebaşı Belediyesi'nde adeta dört başkan var gibi bir tablo ortaya çıkmıştır.
 
Bu türden bir yönetim anlayışı kabul edilemez. Belediye Başkanımız Ahmet Ataç, halkın oylarıyla seçilmiş ve yetkisini halktan almış bir isimdir. Yetki ve sorumluluklarını hiçbir şekilde başkalarıyla paylaşmamalıdır. Seçilmiş bir kişi, halktan aldığı yetkiyle kararlarını alır ve ekiplerini çalıştırır. Bu yetkiyi başkalarına dağıtmak ise kabul edilemez bir durumdur.
 
Dahası, "Ahmet Ataç’tan sonra ben geleceğim" diyerek gelecekteki başkanlık hayalleri kuran kişilerin, şimdiden belediyeyi yönetmeye başlaması gibi bir görüntü oluşmuş durumda. Tepebaşı ilçesi halkı adına bu tür sığ ve kişisel çıkarlar için yapılan planların sonuna gelindiğinin bilinmesini isteriz. Bir sonraki yerel seçimde, Tepebaşı ilçemizi bu kaos ortamından kurtararak AK Belediyecilik ile tanıştıracağız.
 
Tepebaşı Belediyesi'nin, kişisel çıkarlar uğruna dizayn edilmeye çalışılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Halkın yetkisini elinde bulunduranların, bu yetkiyi başka odaklarla paylaşması kabul edilemez bir yönetim anlayışıdır.”

Kaynak: Bülten