Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin mazbata töreni vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, Sayın Prof, Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt katıldı.

         Yerel seçimlerdeki başarı da Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Sayın Ayşe ÜNLÜCE, Sayın Kazım KURT ve Sayın Ahmet Dt. ATAÇ’ın başarılı çalışmalarının da payı vardır.

          Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Malta’nın başkenti Valletta’da gerçekleştirilen  da‘LivCom Komitesi’ ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Yaşlanma Enstitüsü (UN de -INIA) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri’ne katılmıştır. Bu yarışmada Eskişehir, ön elemeyi geçerek 24 ülkeden 22 şehir ve 33 projenin yer aldığı yarışmada 3.lük ödülüne layık görülmüştür.

        Ünlü tarihçi Sayın İlber Ortaylı da Sayın Dt. Ataç’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutlarken, “İlk geldiğimde bu kent bir tarlaydı, bahçeydi. Tek tük evler vardı. Neyse ki Tepebaşı’nda güzel bir kentleşme oldu. Oldukça düzenli, yeşilin muhafaza edildiği bir yer. Eskişehir’de yaşamak istesem, Tepebaşı’nda otururdum.diyerek bir gerçeği kamuoyu ile paylaştı.

          Ayrıca yerel yönetimler seçimlerinde, başarıda Eskişehir belediyelerinin proje odaklı çalışmalarının ve proje odaklı yaptıkları vaatlerinin de bir sonucudur. Çünkü vaatlerini proje bazın da yapmaları daha inandırıcı oldu.   

            Ayrıca Eskişehir’deki başarı da belediye adaylarının, sahip olduğu, eğitim, fiziksel, kişisel, geleceğe dair projeler, iletişim becerisi, ideoloji, hemşericilik kriterleri de etkili olmuştur.

          Belediyelerdeki  başarılı çalışmalar, Eskişehir için yeterli değildir. Çünkü Eskişehir’ in, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamı, konumu, yetişmiş insan gücü, üç üniversitesi, OSB’si, tarım alanları,  madenleri, ulaşabilirlik ve erişebilirlik imkânları ile elde edilen başarılı sonuçları daha da ileri boyutlara taşıyabilir.

           Ayrıca Eskişehir’ in, sorunlarını arzu edilen boyutta  çözmek için mutlaka “TEK MERKEZLİ” kent olmaktan kurtulmalıdır. Çünkü Eskişehir’ de, Belediye Başkan ve meclislerinin yıllardır  “Tek Merkezli” kentte ısrar etmesi, yanlış şehircilik politikaları, geçmiş yıllarda, birçok mahallenin imar planları dışında gelişmesi, pek çok sorunu da beraberinde getirdi.

           Her türlü zorluğa ve engele rağmen, Eskişehir, konumu, demografik yapısı, üç üniversitesi ve sahip olduğu imkân ve olanakları ile çağdaş şehircilik kriterlerini yakalayacaktır. Yeter ki Eskişehir' de, bir takım ruhu oluşturulsun.  Kentin geçmişi, bugünü ve geleceği iyi değerlendirilsin, isabetli kararlar verilsin. Çok merkezli ve kesimli ve üretken bir kent hedef olarak düşünülsün.      

         Bugünkü şehircilik anlayışı, "Çok kesimli" ve" Çok Merkezli" kentler de değildir. "Büyüme Koridorları" adı verilen, şehirlerarası otoyolların iki tarafına serpilip gelişen, "ÇEVRE ŞEHİRLERİ" şeklinde ortaya çıkmaktadır.

             Eskişehir, çağdaş şehircilik kriterlerini bünyesine taşımak zorundadır. Çünkü Eskişehir, “çok merkezli ve kesimli”, ve “Üreten” bir kent olmadığı sürece, ne şehircilik, ne de ekonomik sorunlara ve işsizliğe,  istenen ölçülerde çözüm bulamaz. Bilakis var olan sorunlara da yenileri eklenir.

           Eskişehir’ in en önemli sorunlarından biri de tarım alanlarının imara açılmasıdır Eskişehir  ovasını, yasalara rağmen, iskana açarak hem sulama tesislerinin, hem de tarım topraklarının, yok olmasına neden olunmuştur. Oysa ülkemizin ve Eskişehir’in, tarım alanlarını kaybetmek gibi bir lüksü de yoktur.  

            Çünkü toprak yaşamdır Toprak varsa, yaşam vardır.

           Cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da çiftçilerle bir buluşmasında, 'Her tarım alanına, beton yığınını dikersek, bu vatana ihanet ederiz' diyerek tarım alanlarının önemine vurgu yapmıştı.

           Yerel seçimler sonucunda, Eskişehir Belediyelerinde, Atatürkçü, laik, hukukun gücüne inanan, halkın içinde olan, güvenilir, iş bitirici, kendisine oy vermeyenlere de iyi davranacak olan, vatandaşın yanında olduğunu hissettiren, milliyetçi, yüksek eğitimli, deneyimli, becerikli, yardımsever, kendi  fikirleri dışındaki fikirlere de açık, belediye başkanları görev aldı.      

   Yerel seçimlerde, Eskişehir’de bir ilki de başararak Eskişehir’in,  ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olan  Sayın Ayşe ÜNLÜCE, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Adalet Bakanlığı'nda hâkim olarak görev yaptıktan sonra Türk Telekom A.Ş. ve Osmangazi Üniversitesi'nde hukuk müşaviri olarak önemli görevler üstlendi.   

            2016 yılında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde 1. Hukuk Müşaviri olarak atanmasıyla yerel yönetimdeki deneyimini artırdı. 2018 yılında da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine getirildi.

          Sayın ÜNLÜCE, hukukçu kimliği ile mutlaka başarılı olacak. Büyük Önder ATATÜRK’ ün " Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı, topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!" sözünü başarılı icraatları ile de tescilleyecektir.

           Sayın Ayşe ÜNLÜCE’nin de bulunduğu, 81 ilden 11 kent kadınlar tarafından yönetilirken Türk tarihinde yer alan, Nene Hatun,  Kara Fatma, Gördesli Makbule, Halide Edip, Ayşe Hanım, Asker Saime,  Süreyya Hanım gibi pek çok Türk kadınının, erkelerle birlikte  vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak, milletimizin huzur ve mutluluk içerinde, özgürce yaşamasını sağlamak için yaptıkları fedakârlıkları da kadın belediye başkanlarının, başarılı icraatları ile sürekli hatırlanacaktır.