Serbest zaman eğitimi, Türkiye’de henüz yeni gelişmekte olan bir alan olmakla birlikte son yıllarda bu alanda yapılan çalışmalarda ciddi artış gözlenmektedir. Özellikle de  bu alanlara çocuklarımıza hizmet götüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 23 Ocak 1995 tarihinde merhum Suna KIRAÇ öncülüğünde, 55 kişilik Mütevelli Heyeti ile kuruldu.   

            TEGV'in, Eskişehir’ de gerçekleştirilen Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi ise 5 Nisan 1999 tarihinde Eskişehir'de gerçekleştirildi. Bugüne kadar da yüzlerce çocuğumuza başarılı hizmet sundu.

           Cuma günü de Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinin,

 25. Kuruluş yılında Tepebaşı İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Mehmet FAİDECİ, gönüllüleri, bağışçıları, yerel destekçileri ve eğitime gönül veren dostları ile birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

          TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinin amacı,

 Çocuklarımızın,  Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmelerine, katkıda bulunacak okul dışı eğitim programları oluşturmak ve uygulamaktır.

             TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinde,

 çocuklarımız bilgi ve beceri yönlerini tanırlar,  bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirir, kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanırlar, bireysel farklılıklarını görür, güçlü, sınırlı yönlerini anlarlar. Eğitim parklarındaki çeşitli aktiviteler ve yaşantılar içinde kendini keşfederler.

               Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinin, kentteki çocuklarımızın serbest zamanlarını değerlendirmek için ciddi bir imkândır.  Özellikle de çalışmalara hâkim olan,  “Takım Ruhu“Ortak akıl”, “Ortak payda”, “Hoşgörü”, “Diyalog” ve “ Uzlaşma” gibi kavramlar, kavramların kazandırılması, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından önemli bir gelişmelerdir.    

              Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezi sayesinde, çocuklarımız ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda karar alma, aldığı kararları uygulama ve sonuçları görme fırsatını yakalarlar. Serbest zaman etkinlikleri sırasında, sosyal bir çevrede arkadaşlarıyla paylaşımları artar, kalabalık bir ortamda var olmayı öğrenirler.

            Ayrıca Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik Merkezi’ndeki projelerle,  yaratıcılığı, eksik öğeleri sezip, bunlar hakkında düşünme ve varsayımlar kurmak, bunları sınamak, sonuçları karşılaştırmak ve bu varsayımları değiştirip yeniden sınarlar.  Kalıplardan kurtulurlar, üretme ve üretmede özgür olabilme,  bunu gerçekleştirirken de, özden ayrılmama ve sapmama yeteneklerine sahip olurlar. 

                  Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi, “YAZ ETKİNLİKLERİ” de, çocuklarımızın serbest zamanlarını, en iyi bir şekilde değerlendireceği ve yeni arkadaşlıkların oluşacağı, var olanların da pekişeceği, bir ortam, en önemlisi de çocuklarımızın ruh sağlığı ve kendilerini tanımaları açısında da, önemli bir fırsattır.

               TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinde, “SEVGİ EĞİTİMİ” de ön planda.  Bu tabloya tanık oldukça da Sait Faik’in, “ Bir insanı sevmekle başlar her şey”  sözünü hatırlarım. 

             TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinde, topluma yararlı, sorumluluklarını kavramış, doğayı, ülkesini ve bulunduğu toplumu seven, koruyan, güzeli, gerçeği, doğruyu arayan insanları yetiştirebilmek, özellikle de hayattan zevk almak ve yaşama sevincini yakalamak için,“ Sevgi Eğitimi” hep ön planda tutuluyor. 

              TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinde,     Çocuklarımız,  vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, millî ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde, hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlanmaktadır.
             Atatürk Eğitim Parkı ve Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi, çocuklarımız bilgi ve beceri yönlerini tanırlar,  bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirir, kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanır, bireysel farklılıklarını görür, güçlü, sınırlı yönlerini anlar. Eğitim parklarındaki çeşitli aktiviteler ve yaşantılar içinde kendini keşfederler.

         TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezi de, gönüllülük için 18 yaşını bitirmiş olmak ve lise mezunu olmak, çocuklarla bir araya gelmeden önce kurumun vereceği eğitimlerden geçmek, belli bir süre gönüllü çalışma taahhüt etmek şartları aranır.  Gönüllülük Araştırması'na göre kuruluşundan itibaren, büyük çoğunluğu %70'i üniversite öğrencisi birey TEGV için gönüllülük yapmıştır

         TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinin “EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ", en önemli zenginlik kaynağıdır. "GÖNÜLLÜ OLMAK", herkesin harcı da değildir. Çünkü gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılmaktır. Ayrıca gönüllüler, birer meçhul kahramandır.

              TEGV’in, “Bir çocuk değişir, Türkiye değişir” sloganı ile eğitime katkısı çok büyüktür. Ancak eğitime yaptığı bu katkı, insanımızın, TEGV’e yapacağı, maddi ve manevi katkıları ile orantılı olarak daha da büyüyecektir. Özellikle de çocuklarımızın, parka gelebilmesi için kurum/kuruluşlar, okullar ve veliler, taşıt sağlamalı, onları parka emniyetle gelip ve gitmesine de her türlü olanağı sağlamalıdır.  

               Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezinde, yönetici Sayın Serpil ÖZTÜRK rehberliğinde, gönüllüler, İlköğrenim çağındaki çocukların çağdaş ve evrensel değerler ile Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip, donanımlı ve nitelikli bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla, devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak için her türlü fedakârlık yapılıyor.

           Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç etkinlik merkezi ile nice 25 yıllara.