Özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Eskişehir bizim en önem verdiğimiz illerden bir tanesi. İktidar partisi CHP’nin belediyelerdeki başarısından inanılmaz rahatsız. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Eskişehir’de ittifakımızdan seçilen birisini transfer ettiler karşımıza aday yaptılar. Bir yıl önce çok sayıda Eskişehirlinin Saraya karşı sanıp da oy verdiği birisi karşımızda adaydı. Buradan muhalif seçmeni böleceklerini, iktidara yakın seçmenle birlikte de belediyeyi kazanacaklarını hesap ettiler ama Eskişehirliler şöyle baktı meseleye, hizmeti kim yapıyor, kenti kim koruyor, kenti kim seviyor dedi ve geçmişte ittifakla aldığımız oyu bu sefer ittifaksız tek başımıza aldık. Eskişehir’in ışığı sırf Eskişehir’de kalmadı, her tarafa yansıdı. Çok önemli bir başarı elde edildi” 

Yemeği Melih Gökçek yemiş hesabı Mansur Yavaş ödesin diyorlar

Özel belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçlarının tahsiliyle ilgili olarak ise, “Biz bu belediyeleri nasıl çalıştırmayız onun yoluna bakıyorlar. Maalesef buradan bir kez daha söyleyeyim, öyle şaka değil bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Darbe nedir? Seçilmişleri yetki almışları, halkın seçtiklerini işlevsiz kılmak onları o görevi yapamaz hale getirmek istiyorlar. Bütün Türkiye’de yaşanan bir mali darbe girişimi var. Bütün belediyelere SGK'dan yazı yolladılar Mersin'den başladı dün Ankara'da Çankaya belediye başkanımız söyledi bir çok belediye başkanlarımıza teker teker herkese icra kağıdı geliyor. SGK borçlarını faiziyle ödeyin deniyor. Biz bu belediyelerin çok önemli bir kısmını sizden devraldık. Bu sefer devralmadıysak geçen sefer devraldık. Bu Ankara’nın borcunu şişiren Melih Gökçek. Adam hayatında 1 lira SGK ödememiş ki, bir vergi ödememiş ki, faiziyle katlanmış katlanmış buralara gelmiş. Şimdi de gelmişler yıllardır yapmadıklarını, belediyeleri CHP’liler aldı diye faiziyle ödeyin. Yemeği Melih Gökçek yemiş hesabı Mansur Yavaş ödesin diyorlar”

Gün olur biz milletimize çağrı yaparız

Özel şöyle devam etti, “Mali yönden elimizi kolumuzu bağlayacaklar ve hizmet edemez hale getirecekler, gördünüz mü CHP hizmet etmiyor diyecekler bunun üzerinden kendilerine oy toplayacaklar. Bu millet bu kötülüğü görmez mi? Talimat veriyor araçları bağlayın diye. Ne olacak çöp kamyonları bağlanacak çöpler toplanmayacak. Vidanjörler bağlanacak o kirli sular alınamayacak. Hesaba bak, kötülükle siyaset olmaz.  Eskişehir'den bütün Türkiye'ye bu mali darbe girişimini şikayet ediyorum, boyun eğmeyeceğimizi söylüyorum ve bu kötülük karşısında hep birlikte hizmete devam edeceğiz. Gün olur biz milletimize çağrı yaparız, tarihin en büyük dayanışması ile en büyük yükleri el birliğiyle kaldırırız. Ben milletimizi bu kötülüğün karşısında iyilikle güzellikle ve belediye başkanlarımızın yapacağı hizmetlere sahip çıkarak, destek olarak bu mali darbe girişimini püskürtmeye davet ediyorum” dedi.

Talimatı uygulamayacağız

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un TBMM'de kabul edilmesine de değinen Özel, "Bu sorundan bu iktidar sorumlu. Niye sorumlu? Kırsaldaki yabani hayatın içine geçmiş ve köylerdeki aşırı üremeye Tarım Bakanlığı eliyle bir çare üretmeden yani işin kaynağında kesmeden bu köpeklerin, bu şehirlerde yarattığı bu sorunu durduramayacağımızı veteriner hekimler söylüyor. Bir bütünleşik kampanya yapmak varken, kırsala Tarım  Bakanlığı, şehirlere belediyeler bakacakken 2020 yılında hep birlikte 'Hayvan hakları fonu kurulsun' diye Meclis raporuna, AK Parti, MHP, CHP, HDP o tarihte birlikte imza atmışken bu kanunu getirip, bütün yükü belediyelerin sırtına koyup, hayvan hakları fonunu kurmayıp yerine yalandan, hesaplattırdık mesela İstanbul'da ihtiyaç duyulan paranın yüzde 1,5'ini veriyorlar sadece, sorunun yükünü belediyelerin sırtına bırakıp bir kenara çekilip, yetki, sorumlu belediyelerde ben belediye başkanından hesap sorarım, böyle bir anlayış yok. Dün bütün belediye başkanlarımız teker teker açıkladı. Biz çaresiz kalsak da parasız kalsak da tüm imkansızlıklar olsa da bu gizli talimatı üstü örtülü 'katliam yasası'ndaki talimatı uygulamayacağız. Bir tane cana kıymayacağız. CHP yaşatmak için var”

Onların talimatına uyup da kimse böyle bir katliama kalkışmasın

Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi yaşam hakkını savunuyor. İnsan haklarını savunuyor. Doğa haklarını, savunuyor. Hayvan haklarını savunuyor. Birileri öldürme talimatı verebilir. Onların talimatına uyup da kimse böyle bir katliama kalkışmasın. 411 belediyemizle bulunduğumuz yerde duruyoruz. Gücümüz yettiğince toplarız. Gücümüz yettiğince barınak yaparız. Gücümüz yettiğince kısırlaştırırız. Gücümüz yettiğince sahiplendiririz. Gücümüz yetmiyorsa bilin ki sorumlusu bu iktidardır. Bunu da bu millete anlatırız"

Muhabir: Fatih Arduç