Damak çatlatan lezzetiyle, her tabakta bir tane daha yemek isteyeceğiniz bir biber dolması tarifiyle karşınızdayız. Bu biber dolması daha önceki yaptıklarınızdan daha lezzetli olacak. İşte tüm püf noktalarıyla birlikte fırında biber dolması tarifi.
Fırında biber dolması için malzemeler
- 500 gram dolmalık biber
- 200 gram kıyma
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3-4 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri İçin:
- 1 adet domates
Fırında biber dolması nasıl yapılır?
1- Biberleri yıkayın ve saplarını dikkatlice çıkarın, çekirdeklerini temizleyin.
2- Derin bir kaba kıymayı, doğradığınız soğanı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci, bulguru, ince kıydığınız maydanozu koyun. Üzerine salça, domates, tuz ve baharatları ekleyin, ardından biraz zeytinyağı döküp iyice karıştırın. Karışımı elinizle yoğurun.
3- Dolmalık biberlerin iç kısımlarını, üstünde küçük bir boşluk bırakacak şekilde kıymalı iç harçla doldurun.
4- Hazırladığınız dolmaları dik şekilde bir fırın kabına yerleştirin. Bir domatesi küçük küçük doğrayın ve dolmaların üzerine serpiştirin.
5- Biber salçası, zeytinyağı ve sıcak suyu bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız sosu biber dolmalarının üzerine eşit miktarda gezdirerek yayılmasını sağlayın.
6- Dolmaların üzerini yağlı kağıtla kapatın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Sonrasında yağlı kâğıdı açın ve dolmaların kızarması için 5 dakika daha bekleyin.
7- Dolmalar güzelce kızardıktan sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Biber dolması yemeğine yeni bir soluk getiren bu tarifle, sevdiklerinize eşsiz bir lezzet sunabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de sonuç mükemmel olan bu tarifi denemek için bir an önce mutfağa koşmalısınız.