Yapımı oldukça pratik olan bu kurabiyeler için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İlk olarak tarifteki yumurta, tereyağı ve diğer sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca malzemelerin miktarının doğru olmasına dikkat etmek ve hamuru fazla bekletmemek de önemlidir. Fırın sıcaklığını doğru ayarlamak ve pişirme süresini takip etmek de kurabiyenizin lezzetini belirleyen diğer unsurlardır. Şimdi tarife geçelim.
Un kurabiyesi için malzemeler
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 250 gram margarin
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Un kurabiyesi tarifi
1. Malzemeleri bir kapta karıştırın.
2. El fırçanızı sıvıyağla yağlayarak hamurdan küçük parçalar alın ve yuvarlayarak şekil verin. Ardından fırın tepsisine dizin. Tereyağı ağır gelirse margarin kullanabilirsiniz.
3. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
4. Sıcaklığı 100 dereceye düşürüp kurabiyelerin tamamen pişmesi için biraz daha bekleyin.
5. Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Bu un kurabiyesi tarifinde kabartma tozu kullanmamalısınız. Pastane usulü bu tarifi uygularken bu detaya dikkat etmelisiniz.
Un kurabiyesi nasıl servis edilmeli?
- Tarçın şekeri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- Hindistan cevizi serpiştirerek farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.
- Üzerlerine pudra şekeri serperek daha görsel bir sunum yapabilirsiniz.
- Hamurun içine fındık veya Antep fıstığından parçalar ekleyerek farklı bir aroma elde edebilirsiniz.
- Eğer çikolata seven biriyseniz, kurabiyelerin üzerine çikolata sosu gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Bu pratik un kurabiyesi tarifi ile kısa sürede lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilir, misafirlerinizi veya sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarifi deneyerek kendiniz de göreceksiniz ki, bu kurabiyeler pastaneden aldıklarınıza taş çıkartacak kadar lezzetli olacak.