Ispanak koyu yeşil yapraklarıyla sağlık için oldukça önemli bir sebzedir. Ancak bu sebzeyi temizlemek oldukça zahmetli bir iş haline gelebilir. Yaprakları tek tek ayıklamak, üzerindeki toprağı yıkamak ve kurutmak büyük bir zaman ve enerji gerektirir. Bu nedenle insanların isteksizlik yaşaması da oldukça doğaldır. Ancak pratik yöntemleri bilenler bu sorunu rahatlıkla çözebilir. Ispanağı hızlı ve kolay bir şekilde temizleyebilirler.

Ispanak nasıl temizlenir?

Ispanağı daha az zaman ve su harcayarak yapraklarını temizlemek istiyorsanız harika bir önerimiz var. Artık bu yöntemi kullanarak ıspanakları çok daha hızlı ve kolay bir şekilde temizleyebileceksiniz.

Eğer evinizde bir sebze kurutucusu mevcutsa ve kullanılmayan bir köşede duruyorsa, tam şimdi kullanma vakti. Size vereceğimiz öneriyle ıspanakları sebze kurutucusu yardımıyla tertemiz hale getireceksiniz.

Öncelikle ıspanağın kökünü kesip yaprakları ayırmanız gerekiyor. Sonra yaprakları karbonatlı su dolu bir kaba alıp 15 dakika bekletin. Ardından sebze kurutucusuna koyun ve üzerine su gezdirip karbonat ekleyin. Döndürmeye başladıktan sonra bir miktar daha su ilave edin. İlk turdan çıkan çamurlu suyu döküp aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Sonrasında çıkan suyu bir kez daha dökün ve aynı işlemi üçüncü kez tekrarlayın. İşte hepsi bu kadar! Ispanaklarınız artık arınmış ve temizlenmiş olacak.

Sebze kurutucusunu kullanarak ıspanak temizlemek hem zamanınızı hem de enerjinizi daha verimli kullanmanızı sağlayacak. 

Bir diğer yöntem ise şöyle. Beyaz sirke veya alternatif olarak karbonat kullanarak ıspanağın kök kısımlarını ayırıp su dolu bir kaba batırın. Yaklaşık 8 dakika bekledikten sonra kumların kaba çöktüğünü gözlemleyeceksiniz. Bu basit yöntemi 3 kez tekrarlayın.

Unutmayın, sağlıklı ve lezzetli bir ıspanak yemeği için temizleme aşaması da önemli.

Kaynak: Haber Merkezi