Evinizi tertemiz yapmak için sık sık çamaşır suyu kullanıyor musunuz? O zaman dikkatli olmanız gereken bazı noktaları sizinle paylaşalım. Çamaşır suyu evinizi temizlerken aynı zamanda zararlara da yol açabilir. Doğru şekilde kullanmadığınız takdirde beklediğiniz verimliliği alamazsınız, hatta bazı şeyleri daha da batırabilirsiniz. İşte çamaşır suyunu kullanmamanız gereken yerler.

Çamaşır suyu paslı yerlere asla kullanılmamalıdır. Çamaşır suyunda bulunan ağartıcı, paslanmaya neden olan oksidasyonu artırır ve pasın yayılmasına sebep olabilir. Pas temizliği yapacaksanız pas sökücülerini tercih etmelisiniz.

Eğer pas çıkarmak istiyorsanız, limon, beyaz sirke veya karbonat gibi doğal ürünleri tercih edebilirsiniz. Limonu sıkarak paslı yüzeyde bekletin ve daha sonra yıkayın. Beyaz sirke veya karbonat da etkili pas çıkarma yöntemleri arasında yer almaktadır.

Çamaşır suyu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Çok fazla çamaşır suyu kullanarak daha etkili bir temizlik yapabileceğinizi düşünebilirsiniz ancak bu yanlış bir düşüncedir. Çamaşır suyu tek başına kullanıldığında zararlı olabilir. En iyi sonuçları almak ve güvenli bir kullanım sağlamak için çamaşır suyunu mutlaka seyreltmelisiniz. 3-4 litre suya yarım bardak çamaşır suyu yeterli olacaktır.

Parke zeminlerinizi çamaşır suyu ile temizlemeyin. Ahşap daha gözenekli olduğu için çamaşır suyu ahşaba nüfuz eder. Tamamen durulanamayan çamaşır suyu, parke zemindeki doğal lifleri parçalayabilir ve zarar verebilir.

Taş tezgahlarınızda çamaşır suyu kullanmayın. Çamaşır suyu uygun şekilde seyreltilse bile tezgahı koruyan sızdırmazlık maddelerini eritebilir ve yüzeyi matlaştırabilir. Bu da renk değişikliği ve çukurlaşma gibi sonuçlar doğurabilir. Taş tezgahları temizlemek için çamaşır suyu yerine pamuklu veya mikrofiber bir bez ve su ile sıvı bulaşık deterjanı karışımını kullanabilirsiniz.

Daha temiz bir ev için çamaşır suyunu doğru kullanmaktan kaçının ve alternatif yöntemlere yönelin. Unutmayın çamaşır suyu her zaman her yeri temizlemez. 

Kaynak: Haber Merkezi