Eskişehir’de baş döndüren atama rüzgarı…

 Eskişehir bürokrasisinde baş döndüren bir atama rüzgarı yaşanıyor.

                                                        ***

Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş: 29 Mayıs 2023 tarihinde yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece bir gün sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından görevinden alındı. Yoldaş’ın yerine İŞKUR İl Müdürü olarak Fatih Acar atandı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız: 26 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı. Yerine ise Vali Hüseyin Aksoy atandı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre: 12 Temmuz 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yerine Sinan Aydın atandı….

Yazının devamı için tıklayınız...

Eskişehir'deki anket sonuçları siyaset dünyasını karıştırdı…

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi, ORC Araştırma tarafından Eskişehir’de seçmenin görüşleri için bir anket yapıldı. 20-24 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılan Mart 2024 yerel seçimleri seçmen tercihleri araştırmasında, Eskişehirlilere 20 ismin adının ve fotoğrafının olduğu bir kart gösterilerek “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” diye soruldu.

                                                              ***

Eskişehirlilere 20 ismin sorulduğu anketten çıkan sonuçlar oldukça dikkat çekici…

Seçmenlerin yüzde 34,5’i Yılmaz Büyükerşen’i seçerken, onu yüzde 19,6 ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu takip etti….

Yazının devamı için tıklayınız...

Gönen, Büyükerşen’den rövanşı almak istiyor…

Yerel seçimlere geri sayımın başladığı bu günlerde, partilerin aday adayları da netleşmeye başladı.

Bu kişilere son olarak sürpriz bir isim daha katıldı.

Şehir Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hasan Gönen, AK Parti’den Büyükşehir Belediye başkan adaylığına talip olduğunu açıkladı.

Gönen, uzun yıllar Eskişehir’e hizmet ettiğini ve bunun devamını getirmek istediğini belirtirken,  belediye başkanı olması durumunda şehre büyük katkısı olacak projelerinin olduğunu ifade etti.

Hasan Gönen, açıklamasında oldukça iddialı bir söz de söyledi. Yılmaz Büyükerşen’in en çekindiği adayın kendisi olduğunun altını çizdi.

Yazının devamı için tıklayınız...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?..

Bugün çok ilginç bir haberle birlikteyiz efendim.

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik (depremler oluştuktan çok sonra eski deprem izlerinin araştırılması) Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu’nun yürütücüleri arasında yer alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), platformun Ankara'da gerçekleştirilen tanıtım ve imza törenine katıldı. 

 Deprem riskini azaltmaya yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın bir araya gelmesi ile oluşturulan ve 14 üniversitenin yürütücülüğünde hayata geçirilen platformun tanıtım ve imza töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Platformun yürütücüleri arasında yer alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ni temsilen törene Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak da katıldı….

Yazının devamı için tıklayınız...

Hatipoğlu istifa etti. Peki şimdi ne olacak?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla partisinden istifa etti.

Hatipoğlu, istifasına gerekçe olarak ise İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadıklarını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini öne sürdü.

                                                          ***

Köşemizin müdavimlerinin takdir edeceği üzere, Hatipoğlu’nun istifası aslında sürpriz olmadı.

Malumun ilamı oldu o kadar.

İstifasına yönelik öne sürdüğü gerekçelere gelirsek, hiç de tatmin edici olmadığını takdir edersiniz.

Bir anlamda işin bahanesi diyebiliriz.

                                                           ***

Peki bundan sonra ne olur?

Hatipoğlu, bugüne dek bizleri yanıltmadı. Bundan sonra da yanıltmayacağını düşünerek şu senaryoyu ortaya koymak mümkün:…

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi