Başkan Ünlüce, o sözleri Kazım Kurt için mi söyledi?

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Sivri, mecliste yaptığı konuşmada son yaşanan yağışlardan sonra pek çok mahallede su baskınları yaşandığını belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni alt yapıya gereken yatırımları yapmamakla suçladı.

Sayın Sivri’nin bu eleştirisine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce şu şekilde yanıt verdi:

‘Özellikle son dönemde ESKİ’ye büyük yatırımlar yaptık alt yapı ile ilgili. Ne yazık ki alt yapı çok maliyetli bir yatırım. Bir kreş açarsınız çok ses getirir halkta çok karşılık bulursunuz ama onun yüz katını alt yapıya harcarsınız kimse bilmez, hatta hep şikayet eder. Nereden çıktı bu der. İlçelerin alt yapılarını tamamlamaya çalıştık. Şehir merkezindeki sıkıntıları biliyoruz. Noktaları da biliyoruz çözmek için elimizden gelen çabayı da gösteriyoruz.’

                                                                    ***

Evet efendim; tarafların açıklaması bu şekilde.

İki tarafın yaklaşımı da son derece yapıcı ve oldukça güzel.

Yazının devamı için tıklayınız...

Albayrak iyi hoş söylüyor da…

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz gün meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, vatandaşlarda büyük panik yarattı.

Yaşanan deprem sonrası, Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan da önemli bir uyarı geldi. Ercan, bu bölgenin 7.2 büyüklüğünde bir deprem potansiyeli taşıdığını belirtti.

                                                         ***

Eskişehirliler komşu şehirde yaşanan bu durum karşısında büyük tedirginlik yaşarken, AK Parti İl Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak da sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu:

Albayrak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Deprem gerçeği kendini bir kez daha hatırlattı…

Komşumuz Afyonkarahisar’da art arda meydana gelen 4,4 ve 3,5 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

                                                               ***

Sayın Albayrak’ın yukarıdaki açıklamasında yer alan; ‘deprem gerçeği kendini bir kez daha hatırlattı’ ifadesi oldukça dikkat çekici.

Yazının devamı için tıklayınız...

2 başkan, 2 Audi marka otomobil ve 2 farklı davranış…

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, tasarruf tedbirleri kapsamında başlattığı ‘Belediyeye Araç Hibe Kampanyası’na kendi aracını bağışlayarak önemli bir adım daha attı. Koyuncu, şahsına ait Audi marka aracını Emirdağ Belediyesi’nin hizmetlerinde kullanılmak üzere şartsız hibe etti.

                                                                  ***

Evet efendim; gerçekten eşine çok nadir rastlanabilecek bir durum. Böylesi özverili bir yaklaşımı ortaya koyan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’yu takdir etmemek elde değil.

                                                                  ***

Bir diğer yandan konumuz; belediye başkanı ve AUDİ marka otomobil olunca, aklımıza Eskişehir’de yakın dönemde yaşanan menfi bir olay geldi.

Sivrihisar Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün, belediye şirketine ait AUDİ marka aracı, hem belediyenin ve hem de şirketin yönetim kurulu başkanı olmasına rağmen şahsına satın aldığı ortaya çıkmış ve yaşanan bu durum Eskişehir kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Yazının devamı için tıklayınız...

Milletvekili Gürcan asıl sorunlara odaklanmalı…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadın öğretmenlere “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersi verileceği ortaya çıktı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın yönetiminde olduğu Enstitü Sosyal’in vereceği eğitime katılmak isteyen kadın öğretmenlerden form doldurması istendi. Ancak gelen tepkiler sonrası şu an linkin dahi açılmadığı ileri sürüldü.

                                                         ***

Evet efendim; milattan sonra 2024 yılında, uğraşılan işlere bakar mısınız?..

Üstelik ülkemizde; hayat pahalılığından sığınmacılara, terör olaylarından kadına şiddete kadar pek çok sorun varken. 

Sanki tüm bu sorunlar çözüldü de; tutmuş kadın öğretmenlerin nasıl giyineceğini dert ediyoruz.

                                                            ***

Aslına bakarsanız, zaten ortada böyle bir sorun da yok!

Öğretmenlerimiz nasıl giyineceklerini bilmiyor mu?

Hepsi üniversite mezunu öğretmenlerimizin, böyle bir eğitime ihtiyacı olabilir mi?

Kaldı ki bu işin standardını kim belirleyebilir?

Herkes tarzına uygun ve kendisine yakışanı giyer; konu bu kadar nettir.

Yazının devamı için tıklayınız...

Görün bakalım kimlerin paçası tutuşacak (!)

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere tüm ilçelerde sandık kurarak vatandaşların sorun ve taleplerini kayıt altına alacaklarını açıkladı.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, konuyla ilgili şunları söyledi:

 “8. Olağan Kongre süreci kapsamında Genel Merkezimizin de talepleri doğrultusunda her ilçe meydanında kongre tarihi yaklaştıkça Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere birer tane sandık koyacağız. Bu sandıklarda vatandaşımız, Cumhurbaşkanımıza iletmek istediği sorun, öneri ve talebini kapalı zarfa koyacak. Bu zarflar toplanıp genel merkezimize gönderilerek Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Hemşehrilerimizden kurulacak olan meydanlardaki sandıklara katılıp; arzularını, isteklerini, taleplerini yazmasını istiyoruz.” 

                                                            ***

Evet efendim; vatandaşlar sorun ve taleplerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kapalı zarf içerisinde iletecekler.

Oldukça sıra dışı bir uygulama olduğu muhakkak.

Bunun yanı sıra uygulama nasıl sonuç verir bilemiyoruz velakin vatandaşlarımızın genel olarak hangi sorunları ileteceğini az çok tahmin edebiliyoruz.

Yazının devamı için tıklayınız...

Kaynak: Haber Merkezi