Başkan Kurt bir açıklama yapmalı…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Eskişehir’de boş bir araziye atık döktüğü öne sürülen Odunpazarı Belediyesi’ne 1 milyon 299 bin TL idari para cezası kesilmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

                                                                     ***

Yaşanan hadise gerçekten çok vahim.

Oysa bu iş için yine belediyelerce belirlenmiş ‘hafriyat döküm alanları’ var.

İşin en acı tarafı ise böylesi büyük bir yanlışı, çevreyi korumakla mükellef olan belediye gibi bir kurumun yapmış olması.

Haddızatında; kesilen para cezasında, Bakanlık yetkilileri sonuna kadar haklı.

                                                                      ***

Ancak!

İddia edilen atık döküm olayı gündeme geleli henüz birkaç gün oldu.

Dolayısıyla ‘jet hızıyla’ alınan bu karar kamuoyunu şaşırtmadı değil.

Yanlış anlaşılmasın efendim; ülkemizde adaletin bu kadar hızlı tecelli etmesine maalesef pek alışkın değiliz de şaşkınlığımız tamamen o yüzden.

                                                                     ***

Yazının devamı için tıklayınız...

Eskişehir’in yolgeçen hanı olmadığını herkese gösterdiler…

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin yer tahsisi ile artık hemen her ay düzenlenmekte olan sözde festivallerin, tam anlamıyla bir handikap olduğunu köşemizde belirtmiş ve yetkilileri göreve davet etmiştik.

                                                             ***

Bu vahim olay karşısındaki çağrımız yanıt buldu ve Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sözde festivalde satışı yapılan gıda maddeleriyle ilgili kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından yapılan denetimlere, İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş de katıldı.

Festival alanında satışa sunulan tüm ürünlerin Tarım ve Orman Bakanlığı onayına sahip olup olmadığı, satış stantlarının hijyen ve satış koşullarına uygunluğu titizlikle incelendi. Kontrol görevlileri, gıda ürünlerini tek tek denetleyerek mevzuata aykırı olan ürünlere el koydu. Yasalara uymayan ürünleri satan ve üreten işletmelere 5996 sayılı Kanun kapsamında idari yaptırım uygulandı.

                                                                ***

Evet efendim; sözde festivallerin yarattığı sorunları, daha önceki yazılarımızda tek tek belirtmiştik.

Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair kanuna aykırı bir şekilde ürün satışı yapılması ve halk sağlığının hiçe sayılması, öncelikle üzerinde durduğumuz konulardan biriydi.

Ve ne oldu?

Yazının devamı için tıklayınız...

Albayrak, Milli Eğitim Müdürü’nün basın sözcüsü mü?

Devlet okullarındaki temizlik ve hijyen konusuyla ilgili tartışmalar, Ankara ve Balıkesir’den sonra Eskişehir’e de uzandı.

CHP Eskişehir il Başkanı Talat Yalaz, "okulları belediyeler olarak biz temizleriz, yetkililer izin vermezse de Eskişehir'i ayağa kaldırırız" açıklamasında bulundu.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ise CHP’li mevkidaşına jet hızıyla yanıt verdi.

Eskişehir’de bulunan okullarda temizlik ve hijyen sorunu olmadığını belirten Albayrak, “Her konuda siyasi prim çabasında olan CHP’li arkadaşlar bu konuyu da es geçmemiş. Onlara bir kez daha hatırlatmakta fayda var okullar ve öğrenci evlatlarımız belediyeler üzerinden siyaset malzemesi yapılacak bir konu değildir.” açıklamasında bulundu.

                                                         ***

Bu konuda kimin haklı kimin haksız olduğunu, Şehir Gazetesi’nin köşe yazarları enine boyuna yorumladı.

Bendenizin değinmek istediği husus biraz daha farklı.

Yazının devamı için tıklayınız...

Vali Aksoy’dan çifte standart…

İçişleri Bakanlığı'nca alınan ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na tahsis edilen 88 araç, geçtiğimiz günlerde Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından ekiplere teslim edildi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, İl Müftüsü Muharrem Gül, emniyet mensupları, jandarma mensupları ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı.

                                                               ***

Törenle ilgili bir husus ise fazlasıyla dikkatimizi çekti: ‘AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak törende yer alırken, diğer siyasi partilerin il başkanları tören alanında yoktu.’

Durum böyle olunca hemen herkesin aklında aynı soru oluştu: ‘Davet edilmediler mi, yoksa davet edildikleri halde törene katılmadılar mı?

İşin aslını, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’dan öğrendik.

Vali Aksoy tarafından düzenlenen törene, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve diğer muhalefet partilerinin il başkanları davet edilmemişler efendim.

                                                                 ***

Yazının devamı için tıklayınız...

Bizce de böyle bir şey yok…

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi önündeki arsada düzenlenen yöresel ürünler festivaliyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Başkan Kurt, “Sorun şudur, bir hafta önce Sümerparkta bir festival yapıldı. Ne Ticaret Odası’nın ne Esnaf Odası’nın gıkı çıkmadı. Niçin Odunpazarı’nın önündekine bağırıyorlar da oraya ses çıkarmıyorlar. Yine on gün önce Karadenizliler Derneği Kanlıkavak’ta bizim alanımızı işgal ederek bir festival yaptı, niçin ses çıkarmadılar, kutlamaya gittiler. Stant başına kaç para aldıklarını ben biliyorum. Bu doğru bir şey değil. Eskişehir’de her hafta neredeyse on tane kermes oluyor. Hiçbir gurubun, hiçbir partinin, hiçbir esnaf odasının gıkı çıkmıyor. Ama Odunpazarı Belediyesi Eskişehirspor’a katkı sunacağım diye bir iş yapıyor bizi eleştiriyorlar, gazetelerde manşet, televizyonlarda flaş haber, böyle bir şey yok.” açıklamasında bulundu.

                                                                  ***

Evet efendim; Başkan Kurt’un konuyla ilgili sözleri bu şekilde.

Köşemizin müdavimlerinin hatırlayacağı üzere; peş peşe yapılan bu sözde festivallerin, ekonomik olarak zor günlerden geçen Eskişehir esnafına darbe vurmasının yanı sıra halk sağlığı açısından da büyük bir tehdit unsuru olduğunu daha önceki yazılarımızda defaatle belirtmiştik.

Gelin görün ki Başkan Kurt’tan özeleştiri yapmasını ve hatasını kabul etmesini beklerken, çeşitli mazeretlerin arkasına sığındığına tanık oluyoruz.

                                                                ***

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi