Hatipoğlu’nun istifası etik mi?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun partisinden istifa etmesi, İYİ Parti cephesinde büyük tepki çekti.

Özellikle de partinin Eskişehir kurmayları, istifa kararına zehir zemberek açıklamalarla karşılık verdi.

                                                                 ***

Milletvekili Hatipoğlu’nun partiden istifasını İYİ Parti’nin sırtından hançerlenmesi olarak yorumlayan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, “Milletvekili seçilirken İYİ Parti’nin oylarıyla seçilmiştir. Siyasi etik gereği de milletvekilliğinden de istifa etmesi gerekmektedir” dedi.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Aydın da yaşanan duruma sessiz kalmadı. “Hakkımı kendisine helal etmeyeceğim” diyen Aydın, “Partimizden istifa ettiği gibi milletvekilliği sıfatına, zırhına ihtiyacı olmadığını, bizleri ve hemşehrilerimizi bir basamak olarak kullanmadığını göstermek için milletvekilliğinden de istifa etmesi gerekir” dedi.

                                                                   ***

Evet efendim…

Milletvekillerinin mensubu olduğu partiden ayrılması, siyaset tarihimizde çok kez tartışma konusu olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.

Hatipoğlu ise bu konunun son örneği oldu.

Peki İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan ve Büyükşehir Adayı Melih Aydın, Hatipoğlu’na yönelik sitem ve taleplerinde haklı mı?

Yazının devamı için tıklayınız

Şehirde bürokrasi yeniden dizayn ediliyor...

Geçtiğimiz hafta ‘Eskişehir'de baş döndüren atama rüzgarı’ başlıklı köşe yazımızla, genel seçimlerden sonra Eskişehir bürokrasisinde yaşanan değişime dikkat çekmiştik.

Şöyle ki;

Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş: 29 Mayıs 2023 tarihinde yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece bir gün sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından görevinden alındı. Yoldaş’ın yerine İŞKUR İl Müdürü olarak Fatih Acar atandı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız: 26 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı. Yerine ise Vali Hüseyin Aksoy atandı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre: 12 Temmuz 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yerine Sinan Aydın atandı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge: 18 Ekim 2023 tarihinde Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Uğur Bilge’nin yerine, Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici atandı.

                                                                ***

İlgili yazımızın henüz mürekkebi kurumamışken bir bürokrat değişimi daha yaşandı.

Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade’nin yerine İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Bülent Avnamak atandı.

Bir diğer yandan ise görevden alınan Şennur Azade’nin, Nabi Avcı’ya yakınlığıyla bilinen bir isim olması akıllarda bazı soru işareti uyandırdı.

Yazının devamı için tıklayınız

Hatipoğlu ile ilgili 4 soru 4 cevap…

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AK Parti’ye geçti.

Hatipoğlu’nun partisinden istifa ettiği ilk gün, neler olacağını köşemizde şu sözlerle belirtmiştik:

“İYİ Parti’den istifa eden Hatiopoğlu, önümüzdeki ilk gurup toplantısında AK Parti’ye geçecektir.

Hatipoğlu’nun parti rozeti de bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılacaktır. Sonrasında ise çok büyük olasılıkla, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılacaktır”

                                                     ***

Peki bu işin arkasındaki sır perdesi nedir ve bundan sonra nelerin yaşanması beklenebilir?

Bu noktada yanıtlanması gereken 4 kritik soru var.

Yazının devamı için tıklayınız

Kurt, Büyükerşen ve Ataç denkleminde sona geliniyor...

CHP’nin olağan kurultayında, değişimcilerin desteklediği Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından, gözler yerel seçimlerde gösterilecek adaylara çevrildi.

Eskişehir özelinde de bu durum büyük merak konusu.

                                                     ***

Gerçek şu ki; önemli bir siyasi risk alarak, değişim hareketini başlatan isimlerin başında olan Kazım Kurt’un eli hiç olmadığı kadar güçlenmiş durumda.

Bu noktada hafızalarımızı kısaca tazelemekte fayda var.

Başkan Kurt, hareketin daha en başında  ‘Kılıçdaroğlu görevi bırakmalıdır’ restini çekti.

Şehir şehir gezdi, değişimin gerekliliği anlattı, destek istedi.

‘CHP değişecek Türkiye değişecek’ dedi.

Yetmedi; kimsenin ağzını bıçak açmazken, “İlkeler yol işaretleridir” başlığı ile siyasi tarihimize geçecek olan şu paylaşımı yaptı:

“İlkelerini unutanların artık bir yol haritası yoktur. Onlar dümensiz kayıklar gibi, akıntılara göre yön değiştirip, rüzgara göre yol değiştirip dururlar.

Yapamayanlar görevlerini bırakırlar. Politikanın kuralı budur. Yapacak olanların da ilk işi, ilkelere sahip çıkmalıdır.

Ülkenin geleceği siyasal ikbalden çok daha önemlidir. Başaranlar bu ülkenin tarihini yeniden yazacaklardır. Hepimiz bu geleceğin sorumlusuyuz.

Cesaretle görev başına!”

Yazının devamı için tıklayınız

Ayrancı ile Edizgil’den karşılıklı salvolar…

Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun, İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçmesi siyaset dünyasını karıştırdı.

Öyle ki yaşanan bu durum; İYİ Parti’nin, Eskişehir’deki kurmaylarını bile karşı karşıya getirdi.

                                                           ***

İYİ Parti’nin kurucu ilçe başkanı ve genel seçimlerdeki ikinci sıra milletvekili adayı Özlem Ayrancı, geçtiğimiz gün Şehir Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

‘Vekillik hakkım elimden alındı’ diyen Ayrancı, dönemin il başkanı olan Emine Edizgil’i işaret ederek ‘Bu transfere, başlangıcına, akçeli işlerle birinci sıranın belirlendiği ile ilgili çok ciddi kamuoyunda şaibeler dolaşıyorken, bu soruların cevaplarının verilmesi ve buna sebep olanlardan bunun hesabının sorulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu soruların cevabını partililer, Eskişehir kamuoyu, seçmenimiz ve Türkiye’deki tüm İYİ Parti üyelerinin hak ettiğine inanıyorum” dedi.

                                                           *** 

Özlem Ayrancı’nın bu sözlerine, İYİ Parti’nin Eskişehir eski İl Başkanı ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil’den jet hızıyla yanıt geldi.

Edizgil, “Siyaseten gündemden düşen, kendi kişilik eksiklikleri nedeniyle başarısız olan bir politikacının ve eşinin, bana ve canımdan çok sevdiğim İYİ Parti’ye iftira atarak, gündeme gelmeye çalıştığını görüyorum. Adlarını ağzıma almaktan imtina ettiğim bu kişiler, benim İYİ Parti İl Başkanı olduğum dönemdeki temayül yoklamasının bir tezgah olduğunu, İYİ Parti’yi yönetenlerin istifa eden milletvekilinden 25 milyon lira aldığını, benim lüks bir otomobile bindiğini ifade ederek, hakkımda şaibe yaratmaya çalışmaktadırlar. Kendilerini bu alçakça iftiralarını ispat etmeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yazının devamı için tıklayınız

Editör: Şehir Gazetesi