Emine Nur Günay…

Yakın zamana kadar Eskişehir siyasetinin en önde gelen isimlerinden biriydi.

Yaklaşık sekiz yıl boyunca AK Parti Eskişehir Milletvekili olarak görev yaptı. Ne var ki; deyim yerindeyse şehirle doku uyuşmazlığı yaşadı. Bu uyuşmazlık sadece şehirle sınırlı kalmadı, partisinin Eskişehir kurmaylarıyla da sık sık sorunlar yaşadı. Son genel seçimlerde ise, Eskişehir yerine İstanbul 1. Bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Bu hareketi Eskişehir’le bağlarını tamamen kopardı şeklinde yorumlandı. Gelin görün ki; yine de milletvekili aday listelerinde kendisine yer bulamadı ve aktif siyasete son vermek zorunda kaldı.

Ve o gün bugün Sayın Günay’dan ses seda çıkmadı.

                                                       ***

Vefanın önemini bilenlerdeniz…

Bu sebeple; eski vekilimiz Sayın Günay neler yapıyor diye merak ettik ve sosyal medya paylaşımlarına bir göz atalım dedik.

Yakın zamanda yaptığı iki paylaşım dikkatimizi çekti. Hele biri var ki bu kadar da olmaz dedirtti.

                                                     ***

Eskişehir eski Milletvekilimiz geçtiğimiz günlerde şu paylaşımda bulunmuş: ‘Dünya’nın merkezi İstanbul.’

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde doğan, bilgeliği ve mizahı ile dünyaya ün salan ve şehrimizin en önemli değerlerinden biri olan Nasreddin Hoca’nın ‘Dünya’nın merkezi burasıdır’ sözünü İstanbul’a atfetmiş.

Açıkçası da biraz ayıp etmiş.

Kendisi de çok iyi biliyor ki; bu söz yıllar yılı Sivrihisar ile özdeşleşmiştir. Dahası yine çok iyi biliyor ki; ilçenin girişine çok uzun yıllar önce, üzerinde bu sözün yazılı olduğu kocaman bir Nasreddin Hoca heykeli dikilmiştir. Ankara-Eskişehir karayolundan geçen hemen herkes de bu vecizeyi görüp tebessüm etmektedir.

Bu suretle Sayın Günay’ın paylaşımı, bir Eskişehirli olarak bizleri derinden etkiledi. Haddızatında; sekiz yıl vekilliğini yaptığı Eskişehir’e karşı, çok daha hassas davranması gerekirdi.

                                                  ***

Sayın Günay dikkat çeken bir diğer paylaşımında ise Muhyiddun Şekur’un şu ifadelerine yer vermiş: ‘Her kapalı göz uyku değil, her veda ayrılık değildir.’

Oldukça manidar bir söz olduğu muhakkak.

Bilemiyoruz; Sayın Günay’ın bu paylaşımını nasıl yorumlasak?

Sözün gelişi miydi?

Yoksa aktif siyasete dönüş konusunda bir mesaj mı verdi?

Üstelik tam da yerel seçimlere doğru geri sayım başlamışken…

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Bir kez kaçar uçurtması, sonra gökyüzüne küser insan.

-        Herman Hesse