Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün Eskişehir’i Ankara, İstanbul, Kütahya, Bilecik, Bursa’ya bağlayan, sanayici ve vatandaşlar için çok büyük öneme sahip olan çevre yolu ile ilgili sorusuna Bakan Uraloğlu, “Herhangi bir projemiz bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Verilen yanıta çevre yolu üzerinden seslenen Süllü “Şu hale bakın, görün yol ne halde! Eskişehirliler her gün bu çileyi çekiyor” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün çevre yolu ile ilgili bu sözlerine, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan’dan yanıt gecikmedi.

Reyhan, “Eskişehir Çevre Yolu sorunu çözülsün demiş. Şu hale bakın yol ne halde demiş. Yol açmadığınız ve yol bırakmadığınız için çevre yolu şehrin bütün yükünü taşıyor. Çevre yolu transit geçişler nedeni ile mi sıkışık? Yoksa şehirde yol kalmadığı için ve kullanabildiğimiz tek yol olduğu için mi bu denli sıkışık görünüyor?”  sözleriyle karşılık verdi. 

                                             ***

Evet efendim; tarafların çevreyolu sorununa dair ifadeleri bu şekilde.

Peki kim haklı?

Her iki isim de haksız.

Jale Nur Süllü, çevreyolu sorununu gündeme getiriyor velakin kendi belediyeleri tarafından yapılmayan bağlantı yolları konusunda tek bir söz söylemiyor. Dahası sorunun bu noktaya gelmesinin ana sebeplerinden biri olan şehir içi trafik keşmekeşini de görmezden geliyor.

Anlaşılan o ki; genel seçimlerden sonra sesi soluğu çıkmayan Sayın Süllü, siyasi bir çıkış yapayım demiş velakin onu da tam becerememiş.

                                                     ***

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan’a gelirsek…

Süllü gibi Reyhan da kısmen haksız.

Neden derseniz:

Bahsi geçen karayolu artık çevre yolu hüviyetini çoktan kaybetmiş olup, şehir içerisindeki bir cadde hükmündedir. Şehirden transit geçen araçların yükünü bu yolun tek başına kaldırması imkansızdır. ‘AK Parti hükümeti en çok yol yapan hükümettir’ diyerek bu sorundan kaçmak söz konusu olamaz. 21yıldır iktidarda olan bir parti elbette yol yapacaktır velakin bu noktada diğer şehirlere kıyasla Eskişehir’e ne kadar yol yapıldığını sorgulamak daha doğru olacaktır. Bugün neredeyse tüm büyükşehirlerin gerçek anlamda bir çevre yolu var. İstanbul, Ankara, Bursa…

Son olarak Denizli’de bir tüp geçit yapıldı ki şehir içi trafikten eser kalmadı. Bu suretle Sayın Reyhan’ın çevreyolunda yaşanan kaosu, siyasi bir manevrayla tamamen CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne atfetmesi doğru bir yaklaşım değil.

                                                       ***

Sonuç olarak efendim…

Şehrin idarecilerinin yukarıdaki açıklamalarını gördükten sonra söylenebilecek pek fazla söz kalmıyor: ‘Çevreyolu sorunu çözülmez, yaşanan can ve mal kayıplarıyla birlikte çekilen eziyetin sonu gelmez.’

Haddızatında; şehrin yöneticilerinin topu birbirine attığı, hemen her konuya siyasi yaklaştığı, birlik ve beraberliğin esamesinin okunmadığı bu konjonktürde, Eskişehir’in sorunları asla çözülemez.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Olanı gördüler, sebebini değil.

-        Augustinus