Eskişehir bürokrasisinde yaşanan atama rüzgarı, kaldığı yerden devam ediyor.
Öncelikle bu konuda, yakın zamanda yaşanan gelişmeleri gelin bir kez daha hatırlayalım.
Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş: 29 Mayıs 2023 tarihinde yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece bir gün sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından görevinden alındı. Yoldaş’ın yerine İŞKUR İl Müdürü olarak Fatih Acar atandı.
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız: 26 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürü olarak atandı. Yerine ise Vali Hüseyin Aksoy atandı.
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre: 12 Temmuz 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yerine Sinan Aydın atandı.
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge: 18 Ekim 2023 tarihinde Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Uğur Bilge’nin yerine, Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici atandı.
Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade: 4 Kasım 2023 tarihinde Şennur Azade’nin yerine, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevinde buluna Bülent Avnamak atandı.
Eskişehir İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar: 19 Ağustos 2024 tarihinde, Eskişehir Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar’ın yerine Tolga Yılmaz atandı.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan: 2 Ekim 2024 tarihinde Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken, yerine ise Üzeyir Karakülah atandı.
***
Ve son olarak bu isimlere bir yenisi daha eklendi.
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan: Osman Ercan, 1 Kasım 2024 tarihinde görevden alındı. Ercan’ın yerine ise Eskişehir Gençlik Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Hasan Kalın vekaleten atandı.
***
Evet efendim; oldukça kısa bir zaman zarfında, Eskişehir’deki kurumların bir kaçı hariç neredeyse tamamına yeni bürokrat atamaları yapıldı.
Bürokraside yaşanan bu rotasyonun, verimlilik artışı ve hiyerarşik ortamın sağlıklı işleyişi gibi pek çok konuda faydaları olabilir.
***
Ancak baş döndüren bu atama rüzgarının, olumsuz yansımaları olabileceğini de göz ardı etmemek gerekir.
Şöyle ki:
Adaptasyon sürecinin getireceği zaman kaybı…
Kurumlar arasında iletişim kopukluğu…
Ve şehrin sorunlarıyla ilgili yaşanabilecek hafıza kaybı…
Bunlar ortaya çıkabilecek olan sıkıntılardan bazıları.
Umarız ki bu hızlı değişimi gerçekleştiren muktedirlerimiz, bu riskleri de hesaba katmışlardır.
Aksi takdirde bu durum, Eskişehir’e bir hayli pahalıya mal olacaktır.
Yorum sizlerin…
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim…
GÜNÜN SÖZÜ:
Sakin havada fırtınayı kestirmek güçtür.
- Machiavelli