AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, peş peşe yaptığı açıklamalarla CHP’li belediyeleri adeta topa tutmaya başladı.

Hem de öyle böyle değil.

Özellikle son günlerde gündeme taşıdığı üç konu var ki şehir kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

                                                                ***

SGK’nın, belediyelerden 96 milyar lirayı bulan prim alacağı için harekete geçmesinin hemen ardından, Başkan Albayrak da Eskişehir’deki CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 700 milyon TL, Odunpazarı Belediyesi’nin 250 milyon TL, Tepebaşı Belediyesi’nin ise 450 milyon TL SGK prim borcu olduğunu söyleyen Albayrak, toplam borcun 1milyar 400 milyon TL olduğunu belirtti.

Albayrak yukarıdaki tabloyu ortaya koyarken,  CHP’li belediyelere de “laf çok, borç daha çok, icraat yok” yakıştırmasında bulundu.

                                                    ***

Geride bıraktığımız cumartesi günü Başkan Albayrak bir kez daha boy gösterdi. Olası bir afete hazırlıklı olmanın önemini vurgulayan Albayrak,  “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi maalesef 25 yılda 24 daireyi dahi dönüştüremedi” diyerek dikkatleri yine üzerine çekti.

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz bu konuda kendisine yanıt verse de Albayrak hızını almıştı bir kere.

TOKİ vasıtasıyla Eskişehir’e 15 bin konut kazandırıldığını belirten Albayrak, bu önemli hususta da belediyeleri köşeye sıkıştırmayı başardı.

                                                  ***

Bu durumun üzerinden tam olarak 24 saat bile geçmemişti ki Albayrak yine çok çarpıcı bir konuyu gündeme taşıdı.

Gürhan Albayrak, AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıl dönümü vesileyle geçtiğimiz pazar günü düzenlenen Teşkilat Pikniği ve Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada CHP’li belediyelere şu sözlerle yüklendi:

“Buradan içtenlikle soruyorum. Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri bu kadar borç batağı içindeyken son 15 yıldan bu yana elle tutulur gözle görülür projeleri var mı?

25 yıldır Eskişehir'e ne bir alt geçit, ne bir üst geçit, ne de bir kavşak yapan Büyükşehir Belediyesi 4,3 Milyar TL borcu nasıl izah edebilir?”

Yukarıdaki açıklamasıyla yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen Albayrak; CHP’li yöneticilerin, ‘bülten vekilciliği, bülten ve ikram belediyeciliği’ yaptıklarını ve şehri gerçek gündeminden uzaklaştırdıklarını belirtti.

                                                        ***

Tüm bunlardan sonra bir realiteyi kabul etmek gerekiyor.

Albayrak, il başkanlığında henüz yedinci ayını bile doldurmadı. Velakin bu kısa sürede bile siyaseti ne kadar iyi bildiğini ve ne derece etkili siyaset yapabildiğini herkese fazlasıyla gösterdi.

Yukarıdaki vermiş olduğumuz üç konu başlığı bile bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.

En nihayetinde; Albayrak, CHP’li belediyelere deyim yerindeyse nefes dahi aldırmıyor.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

Albayrak

GÜNÜN SÖZÜ:

Tırmanmayı göze alan, zirvenin hazzını yaşar.

-       Dan Miller