DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı Resul Ertürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Dün Emek Mahallesi lise yapım ihale işinin tamamlandığını öğrendik ve söz konusu lise yapım ihale işinin tüm Emek mahalleli hemşehrilerimize, Odunpazarı halkına ve tüm Eskişehirlilere hayırlı olmasını diliyoruz. Söz konusu ihale sürecinin tamamlanması ile beraber Emek mahallemize güzel bir lisenin tamamlanmasını umut ediyoruz. Ancak bugün yapacağım açıklama söz konusu lise yapım ihalesi ile ilgili değil. AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp’in Emek Mahalleli hemşehrilerimize göndermiş olduğu mesaj ile ilgilidir. 

Bakın sizinle AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp göndermiş olduğu mesaj içeriğini paylaşıyorum;

‘Kıymetli hemşehrim, sizlere söz verdiğim, Emek Mahallesi'nin yıllardır ihtiyacı olan lisemizin ihale süreci tamamlandı. Lisemizin yapımına en kısa sürede başlanacaktır. Emek Mahallesi ve geleceğimize yapılan bu yatırım hayırlı olsun’

Deniz Zeyrek: Eskişehir siyasetçilere önemli bir derstir Deniz Zeyrek: Eskişehir siyasetçilere önemli bir derstir

Bakın bizim burada takıldığımız husus şudur; Mesaj içeriğinde söz verdiğim ibaresini hangi yetki ile Özkan Alp kullanmaktadır. Söz konusu ihale bir kamu ihale sürecidir. Buradan kendisine 2 husus hakkında soru sormak istiyorum.

Birincisi Emek Mahallesi lise yapım ihale işi bir kamu ihalesi değil midir? Ve söz konusu kamu ihalesini resmi bir kurum, kuruluş yaptığını biliyorsunuz Sayın Özkan Alp. Buna rağmen söz verdiğim ibaresini kullanmanız ne kadar doğru?

İkinci husus ise şayet birinci sorduğum konu hakkında cevabınız “hayır” ise akıllara şu gelmektedir. İhale yapım işini üstlenen firmanın sizinle bir ilgisi olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmanız gerekmektedir. İhale yapım işini üstlenen firma ile bir ilginiz var mıdır? Yoksa söz konusu mesaj içeriğinde “söz verdiğim” ibaresini kullanmanızdaki gaye nedir? Bu açıklamanın son derece yanlış olduğunu görüyoruz ve tüm Eskişehirlileri uyarıyoruz. Yanlış algıya hizmet edecek bu mesaj hakkında Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp’in söz konusu sorularıma cevap vermesini bekliyorum. Değerli hemşehrilerim bakın bizim memleketimize, şehrimize yapılan her türlü hizmetten mutluluk duyduğumuzu tekrar ifade edeyim. Ve Emek Mahallesi lise yapım ihale işinin Emek mahalleli tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Buradan sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyor, hayırlı günler diliyorum”

Muhabir: Beste Temel