Süllü’den YHT projesine tepki: Eskişehir’i bir kez daha yok saydılar Süllü’den YHT projesine tepki: Eskişehir’i bir kez daha yok saydılar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ankara-İzmir arası Yüksek Hızlı Tren projesini başlattı. Projenin detaylarında bakanlığın seçtiği 10 istasyon arasında Eskişehir Garı’nın yer almadığı ortaya çıktı. 

508 kilometre uzunluğundaki tren hattının kapsamında Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen olacak şekilde 10 istasyon yer alacak.

Eskişehir-İzmir arası 2 saat 20 dakikaya düşecekti ancak…

Yüksek Hızlı Tren’in duracağı istasyonlar arasında Eskişehir’in olmaması kent halkından tepki çekti. Eskişehir istasyonlardan biri seçilseydi, Eskişehir-İzmir arası yolculuk yaklaşık 2 saat 20 dakikaya düşecekti. 

Bakan ve AYGM görsellerle duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) resmi Linkedin hesabından “508 kilometre uzunluğundaki Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projemiz ile mesafeleri yakın ediyoruz” ifadeleriyle paylaştığı görselde Eskişehir Garı’nın YHT’nin yolcu alacağı istasyonlardan biri olmadığı görüldü. 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da aynı görselle yaptığı duyuruda “Ankara-İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek. Hattımız hizmete girdiğinde Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa ve İzmir illerimizde yaşayan yaklaşık 13 milyon insanımız doğrudan hızlı tren konforuna kavuşacak. Ankara- Afyon arası seyahat süresi 1 saat 40 dakikaya, Ankara-Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek” dedi. 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı