Bugün menümüzde brokoli yemeyen çocuklara özel brokoli çorbası var.  Brokoli çorbasına istediğiniz mevsim sebzelerinden koyarak brokolinin baskınlığını azaltarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Evet sebze çorbasının ardından bu sefer bir tavuk menüsü geliyor. Ama bu tavuğu yemeye doyamayacaksınız. Öncelikle tercih ettiğimiz tavuk çeşidini sotelik bir şekilde doğruyoruz. Bildiğimiz, sevdiğimiz gibi pişirdiğimiz sotemizi güveç kaplarımıza alıp üzerine ister beşamel sosu ke kaşar isterseniz de sadece kaşar koyarak fırına veriyoruz.

Evet üzerini nar gibi kızarmaya bıraktığımız tavuklar fırındayken boş durmuyoruz. Tercihimize göre salata, cacık ve benzeri soğukları hazırlıyoruz. Eğer pilavsız, makarnasız sofraya oturamayanlardansanız bu menüye yakışacak tereyağlı tane tane dökülen pirinç pilavıdır.

Evet geldik en tatlı bölüme. Yapım sıranız önce tatlıyla başlarsa soğuması ve daha kıvamlı olması için yeterli vaktiniz kalmış olur. O yüzden önce tatlıyı yapıp buzdolabında dinlenmeye bırakmanızı öneririz. Bu akşamın tatlısı Sultan Sarması.

Sultan Sarması her ne kadar zor bir tatlı gibi görünse de hem yapımı hem de yemesi çok çok keyifli bir tatlıdır. Bu menüye de oldukça yakışacaktır.

Dünyaca ünlü sanatçılar Eskişehirlileri büyüledi Dünyaca ünlü sanatçılar Eskişehirlileri büyüledi

Sofranızda tek eksik misafir gibi görünüyor. 

Şimdiden afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi