Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın çevre dostu oyunu "Bobo'nun Yolculuğu", 22 Nisan'da İBB Şehir Tiyatroları Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi'nde iki kez sahnelendi. Şafak Özen tarafından yazılan ve yönetilen oyun, küçük bir çocuğun oyuncak ayısı Bobo'yu aramak için çıktığı macera dolu yolculuğu konu alıyor. Farklı kullanımlara sahip kuklalar ve sevimli oyuncaklarla sahnelenen oyun, Ayten Öğütçü'nün özgün tasarımlarıyla da dikkat çekti.

Eskişehir'in en genç yazarına büyük ilgi: İlk kitabını imzaladı Eskişehir'in en genç yazarına büyük ilgi: İlk kitabını imzaladı

Çocukların büyük ilgiyle izlediği oyun, doğanın ve çevrenin önemini vurgulayarak geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi önemli konularda farkındalık yarattı. Oyunun ardından çocuklar, doğa temalı atölyelere katılarak eğlenirken öğrendiler.

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın bu anlamlı katılımı, 38. Çocuk Şenliği'ne renk kattı. Tüm sahnelerde oynanan birbirinden güzel çocuk oyunları ve beceri kazandıran atölyelerle dolu dolu geçen şenlik, çocuklara çevre bilincini aşılamak ve onları sanatla buluşturmak için önemli bir adım oldu.

Muhabir: Beste Temel