İYİ Parti, Eskişehir’de temayül yoklamasını gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 Bin 800 İYİ Parti üyesinin sandığa giderek oy kullandığı temayül yoklamasında birinci sırayı Nebi Hatipoğlu alırken, ikinci sırada Özlem Ayrancı yer aldı.

Öncelikle temayül yoklaması konusunda oldukça şeffaf olan ve sonuçları en ince detayına kadar kamuoyu ile paylaşan İYİ Parti’yi, bu yaklaşımından dolayı kutlamak gerek. Bu tavrın, temayül yoklamasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaktan imtina eden siyasi partilere de örnek olması gerektiği bir gerçek.

***

Temayül yoklamasında çıkan sonuçların, milletvekili aday listesine etkileri partilere göre değişkenlik gösterebiliyor. Burada alınan sonuçlar, kimisinde yüzde 80’lere yakın etkili olabilirken, kimi siyasi partilerde ise tamamen göz ardı edilebiliyor.

İYİ Parti’deki etkisinin ne derecede olacağını ise önümüzdeki Pazar gününe kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek olan aday listeleri neticesinde görmüş olacağız.

Ne var ki sonuçların iki isim adına son derece anlamlı olduğunu şimdiden söyleyebiliriz. Nebi Hatipoğlu’nun birinci, özlem Ayrancı’nın ise ikinci sırayı alması her iki isim adına önemli bir avantaj.

***

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili adaylığında favori isimlerlerden Nebi Hatipoğlu, temayülden birinci sırada çıkarak Genel Merkezde kendisini destekleyen isimlerin de elini güçlendirmiş oldu. Bir diğer yandan ise ilk sırada kendisine rakip olarak görülen eski Bakanlardan Bahattin Şeker ile halihazırdaki milletvekili Arslan Kabukcuoğlu’na büyük fark atması, Hatipoğlu’nu yarışta fazlasıyla ön plana çıkarttı.

Haddızatında; Nebi Hatipoğlu, temayülden de birinci sırada çıkarak Milletvekili olma yolunda kapıyı araladı.

***

Temayül yoklamasında ikinci olan Özlem Ayrancı da adaylık yolunda şansını fazlasıyla artırdı. Zaten İYİ Partinin kadın Milletvekili kotası, Sayın Ayrancı için önemli bir şanstı. Bunun yanı sıra temayülde alınan bu başarılı sonuçla birlikte, Ayrancı’nın listede ikinci sırada olma şansı iyiden iyiye arttı.

Bunların yanı sıra önemli bir ayrıntı daha var:  Hatipoğlu’nun Milletvekili aday listesinde ilk sırada yer alması kesinleşirse, Ayrancı’nın eli daha da güçlenecek.

Neden derseniz; Hatipoğlu teşkilattan gelen bir isim değil. Teşkilatın motivasyonunu artırmak ve oluşabilecek tepkilerin önüne geçmek adına, listede ikinci sıranın teşkilatlarda görev yapmış bir isme verilmesinin kuvvetli bir olasılık olduğunu unutmamak gerek.

Nihayetinde, 9 Nisan’a geri sayımın başladığı bu günlerde, siyaset rüzgarının Ayrancı’nın arkasında olduğu da bir gerçek.

***

Bu isimlerin yanı sıra; siyaset sahnesinde ilk kez yer alan ve temayül yoklamasında aldığı oyla dikkatleri üzerine çeken Hakan Kaymak’ın da listede ilk üçü zorlamasının sürpriz olmayacağını da belirtmek gerek.

***

Evet efendim…  

Çok değil 5 gün sonra aday listeleri netleşecek...

Kimileri tamam, kimileri ise devam diyecek…

Şu da bir gerçek ki; devam edenleri, öncekinden çok daha çetin bir mücadele bekleyecek.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Dünya, sonsuzluk içinde küçük bir parantezdir.

  • JACKSON BROWN