Eskişehir Seyyar Tuhafiye ve İşportacılar Odası 30. Olağan Genel Kurulu Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula tek aday olarak giden Başkan Ali Safa Şen güven tazelerken Genel Kurulu üyelerin katılımı da büyük oldu. Genel Kurulda Divan Başkanlığı’nı Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Sinan Turhan yaptı. Genel Kurula ayrıca Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Gazi Çelik, Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya, Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er ile birlikte çok sayıda Oda Başkanı da Genel Kurula katıldı.

BURADAN SÖYLÜYORUZ

Genel Kurulda Oda olarak yaptıkları çalışmaları slayt halinde üyelere izleten Eskişehir Seyyar Tuhafiye ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen yaptığı konuşmada kent yöneticilerine seslendi. Şen, “4 yıl dolu dolu bir çalışma dönemi geçirdik. Üyelerimizde aldığımız güç bize her zaman ilham kaynağı oldu. Özellikle AVM’lerin global baskısı esnafımızı olumsuz etkiliyor. Eskişehir’de kentin ortasında AVM’ler var. Kentin ortasında AVM’ler olmasın bunu açıkça söylüyoruz. Yürüme mesafesinde AVM’lerin olması esnafı olumsuz yönde etkiliyor. Bu konuda esnafa destek olunmalıdır” dedi. Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Sinan Turhan da Şen’e bu konuya olan hassasiyeti için teşekkür ederek, “Küçük esnafımız yaşatılmalı. Başkanımızın bu sözlerini çok değerli buluyorum” dedi.

ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

Üyeleri her zaman bilgilendirdiklerini söyleyen Şen, “SMS ile her konuda üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Esnafımızın ihtiyacı olan konularda her zaman yardımcı olduk. Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile maddi anlamda gerekli kaynakları sağladık. Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. 4 yıl süresince üyelerimizin çocuklarına, yakınlarına eğitim bursları açtık. KOSGEB için girişimcilik kursları konusunda çalıştık. Yine kurslar olacak. Nitelikli, sertifikalı satış elemanları için yine kurslar açacağız. Odamız adına 200’er bin liralık 2 proje yaptık. Kültür turu, inanç turizmi, özel sağlık kuruluşları ile üyelerimize indirim çalışmaları gibi birçok hamle yaptık. Üyelerimizle bundan sonraki dönemde de el ele omuz omuza yürüyeceğiz” dedi.  Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Ali Safa Şen ve ekibi 4 yıl daha Odada görev alarak güven tazeledi. Buna göre yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Ali Safa Şen, Yönetim Kurulu Seyfi Çekiç, Seyfullah Akkaya, Ersin Ünlü, Ümit Altın, Münir Geçkalan ve Mesut Duran. Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Sedef Özgüneş, Eyüp Aslan, Murat Celep.

Editör: Haber Merkezi