BDDK, bankalarda hangi ilin ne kadar mevduat bulundurduğunu ayrıntılı bir şekilde belgeliyor. Vereceğimiz bilgilerde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın hangi sıralamada yer aldığını bulabilirsiniz.

Verilere göre, İstanbul Türkiye'deki bankalarda en yüksek mevduata sahip il olurken, sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa ardından geliyor. İstanbul'daki toplam mevduat miktarı 4 trilyon 773 milyar 934 milyon 233 TL. En düşük mevduatı bulunduran il ise Bayburt. Bayburt'u sırasıyla Ardahan, Hakkari, Kilis ve Gümüşhane izliyor.

Edirne'deki vatandaşların merak ettiği konu, ilin bu listeye nerede yer aldığı. Verilere göre Edirne, 32 milyar 101 milyon TL ile Türkiye'de bankalarda en çok parası bulunan 30. il.

Kırklareli'nin durumuna bakacak olursak, aynı verilere dayanarak oluşturulan sıralamada, 26 milyar 499 milyon TL ile Türkiye'de bankalarda en çok parası bulunan 36. sırada yer alıyor.

Tekirdağ ise listede 17. sırada. Bu ilin vatandaşlarının tuttuğu mevduat miktarı 79 milyar 363 milyon 755 bin TL. Edirne ve Kırklareli'ye kıyasla Tekirdağ'dakilerin bankaya daha fazla para yatırdığı görülüyor.

Genel olarak bakıldığında, bu veri seti Türkiye'deki illerdeki ekonomik dengeleri yansıtıyor.

Bir ilin ekonomik durumu ve vatandaşlarının para tutma alışkanlıkları, bu sıralamaya ciddi etkide bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi