Ordu, dağların arasında gizlenmiş deniziyle, tarihi camileri, hiç durmadan akan ırmakları ile her ne kadar eşsiz bir şehrimiz olsa da hangi Avrupa şehriyle benzerlik gösterdiğiniz merak ederiz. Daha önce bir yapay zeka robotunun şehirlere yeni isimler vermesi ile Ordu ‘Bellator’ adını almıştı. Bu kez ise Avrupa şehirlerinden birisi ile benzetildi. Ordu’nun Avrupa’daki ikiz şehri için rotamızı Norveç’e çeviriyoruz.

Daha önce Türkiye’deki 81 ile Avrupa şehirleriyle eşleştirme yapan yapay zeka Rize’yi ‘Bergen’ ile, Trabzon’u ‘Tiflis’ ile, Giresun’u ‘Varna’ ile eşleştirmişti. Bu kez de Ordu’yu Norveç’in muhteşem manzaralara sahip olan şehri Stavanger ile benzetti.

Stavanger, Norveç’in güzel dağlarının ve ovalarının olduğu, her yerden akarsuların geçtiği doğa harikası bir şehir. Bu tanımlamayı yaptığımızda aklımızda aynı zaman da Ordu da canlanıyor değil mi?

Yüksek dağları, tertemiz havasıyla her iki şehir de kartpostaldan çıkmış gibi bir güzelliği gözler önüne seriyor. Siz olsanız hangi şehri ziyaret etmeyi tercih ederdiniz?

Kaynak: Haber Merkezi