Yaprak sarma sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak gerçek lezzeti yakalamak için birkaç püf noktasını bilmek çok önemli. Yaprak sarma yaparken yemeğe eşsiz bir tat katmanın yollarını sizler için derledik. Bu tüyolar sayesinde yaprak sarmanız daha lezzetli ve aromatik olacak.

Yaprak sarmalarınızın üzerine zeytinyağı gezdirmek lezzetini katlayacaktır. Zeytinyağı, sarmalarınızın kuru kalmasını önler ve iç harcının daha iyi pişmesini sağlar. Bir yemek kaşığı zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirerek kullanabilirsiniz.

Sarmalarınızın daha iyi pişmesi için mutlaka üzerine bir kapak kapatmalısınız. Bu şekilde sarmalarınız hem dağılmadan dolap formunu korur hem de daha iyi pişer.

Bu püf noktalarını uygulayarak, sarmalarınızın lezzetini katlamak ve sofranıza unutulmaz bir lezzet sunmak için harika bir deneyim yaşayacaksınız. 

Usta aşçıların denediği yaprak sarma tarifi ise şu şekilde;

Yaprak sarması malzemeleri 

500 gram salamura yaprak

1 adet limon

Zeytinyağı

2 orta boy kuru soğan

1,5 su bardağı pirinç

Maydanoz

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Kırmızı pul biber

Kimyon

Nane

Tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yaprak sarması nasıl yapılır?

1. Salamura yaprakları 2-3 dakika sıcak suda bekletin, yıkayın ve süzgece alın.

2. Geniş bir kabın içine rendelediğiniz soğanları ekleyin ve üzerine zeytinyağı dökün.

3. Pirinci yıkayıp kabın içine ekleyin.

4. Baharatlar, salça, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın.

5. Yaprakların geniş kısmına iç harçtan koyun ve iki yanını kapatarak rulo şeklinde sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarmaya devam edin.

6. Zeytinyağı ve limon dilimlerini sarmanın üzerine ekleyin ve 5-6 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.

7. Sarmaların dağılmasını önlemek için tencere kapağının biraz küçük ebatta bir kase ile kapatmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bu püf noktaları ve tarif ile Zeytinyağlı Yaprak Sarmanızı daha lezzetli ve aromatik hale getirebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi