Hastaya şifa, sarhoşa deva, aç insana merhem olan mercimek çorbası gece gündüz fark etmeksizin tüketilmesi iyi hissettiren bir çeşittir. Teknolojinin mutfaklara girmesinden bu yana mercimek çorbasını blender ile yapmaya çok alıştık. Peki blender bozuldu ve misafirin gelmesine dakikalar kaldı ne yapacağız? İşte hayat kurtaran o yöntem…

Mercimek çorbasını blender olmadan yapmak için ihtiyacınız olan malzeme; düdüklü tencere. Düdüklü tencereniz yoksa da elek ile sonradan süzme mercimek çorbası yapabilirsiniz fakat bu haliyle lezzetini daha iyi koruyor.

Düdüklü tencere içerisine önceden suya tutup yıkadığınız mercimeği, yapmak istediğiniz miktar kadarını suyu koyuyorsunuz. Ardından içine istediğiniz kadar tuz ve bir adet et bulyonu ekliyorsunuz. Düdüklü tencerenin ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyorsunuz. Kaynayan tencerenin havasını aldırıp güvenli bir şekilde kapağını açıyorsunuz. Ve işte mercimek çorbanız hazır.

Blender kullanmadan evde kolayca mercimek çorbası yapabilirsiniz. Bu tarif ile lezzetli bir çorba hazırlayabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. 

Mercimek çorbası tarifi

1,5 su bardağı mercimek

2 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

2 fincan un

1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

2 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı tuz

8 su bardağı et/tavuk suyu

Yapılışı:

İlk olarak yıkanmış mercimeği, 2 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin.

Pişirilen mercimeği orta delikli süzgeçten geçirerek püre haline getirin.

Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve kuru soğanları yemeklik doğrayarak ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Ezilmiş sarımsakları da tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

Akabinde püre haline getirdiğiniz mercimeği, tuzu ve pul biberi tencereye ekleyin.

Et veya tavuk suyunu tencereye ilave edin ve 10 dakika kaynatın.

Çorbayı birkaç kez karıştırarak iyice kaynatın.

Son olarak çorbanızı sıcak servis edebilirsiniz.

Bu kadar basit ve hızlı bir şekilde en lezzetli mercimek çorbasını yaptınız. Her zaman yaptığımız mercimek çorbası tarifindeki havuç, biber gibi sebzeler her ne kadar çorbanın vitaminini arttırsa da asıl mercimeğin lezzetini almamızı güçleştiriyor. Eğer mercimeği kendi haliyle de seviyorsanız bu basit yoluyla da bir kez deneyin. Sonuca hayran kalacaksınız. 

Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi