Yalaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “TOKİ konusunda gerekli ve yeterli açıklamayı yaptığımıza inanıyorum. Bu hususun mevkidaşım tarafından bilinçli olarak, sürekli gündemi değiştirmek odaklı, ileri atıldığını düşünüyorum. Şehrin sorunlarına da, ülkenin sorunlarına da iktidar son derece duyarsız. Bugün için evet şehrimizin sorunları var ama belediyelerimiz bu sorunların çözümü için, iktidardan kaynaklı olduğu halde bu sorunlar, elinden geleni yapıyorlar. Ülkenin sorunlarında da buradaki sorumluluk iktidara düşüyor”

En büyük sorun ekonomi

Yalaz, Albayrak’ın şehrin ve ülkenin gerçek gündemi ile ilgili açıklamalar yapmadığını ifade ederek, “Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomik sorunlardır. Korkunç derecede insanların içinde bulunduğu ekonomik bunalım, ekonomik sıkıntı mevcuttur. Bu konulara karşı da yorum bekliyoruz mevkidaşımdan. Bu ekonomik sıkıntıların, emeklilerin, emekçilerin, öğrencilerin, gençlerin sorunlarına karşı da yorumu ve fikri olsun”

Suni gündemler yaratılmak isteniyor

Yalaz, “Biz her fırsatta ülkenin bu sorunlarını ve çözmeye yönelik çözüm önerilerimizi dile getiriyoruz. Bu nedenle ülkenin şu an için en önemli sorunu olan bu sorunları göz ardı etmek adına suni gündemler yaratılmak isteniyor. Bunun da bir parçası olmama konusunda kararlıyız. Mevkidaşımıza iktidarın Eskişehir’deki temsilcisi olarak Eskişehir’de de mevcut olan bu ekonomik sorunların çözümü, sonra şehrimizin sorunlarına ilişkin Bakanlıklar nezdinde yapılması gerekenlere ilişkin bir aktivasyon bekliyoruz.

Tabi ki eleştireceğiz

Albayrak’ın CHP’li belediyelerin deprem konusunda vurdumduymaz davrandığı açıklamaları ile ilgili olarak ise, “Deprem konusunda TOKİ konutlarının kentsel dönüşümle alakalı ve ilgili olarak sürekli lanse ediliyor ama TOKİ konutları bir yer yıkılarak ya da dönüşüme sokularak yapılmıyor. Bir ihtiyacı karşılamak olarak Devletin asli görevini yapması suretiyle yapılıyor. Bu görevi yaparken de bazı mağduriyetler de söz konusu oluyor. Biz de haliyle bunu dillendiriyoruz. Bunun böyle ‘vicdansızlık’ olarak nitelendirilmesi doğru değil. Tabi ki eleştireceğiz. Bir hizmet yapılıyorsa o hizmetin uygun şekilde yapılıp yapılmadığını da tetkik edeceğiz. Kentsel dönüşüme ilişkin olarak Bakanlığın artık yapması gereken yerler, artık dilimizde tüğ bitti, Gündoğdu Mahallesi, Küçük Sanayi bölgesi, buralara Bakanlık ağırlık vermeli. Buralar afet riskli alan olarak belirlenmiştir. Bu işlemleri yapma yetkisi de Bakanlıktadır. Kendi sorumluluklarını bu şekilde farklı suni gündemler yaratarak ötelemeye çalışmalarını kabul etmiyoruz. Dediğim gibi bunun da bir parçası olmayacağız”

Büyükşehir Belediyemizin ciddi bir çalışması var

Yalaz, “Büyükşehir Belediyemizin kentsel dönüşüm anlamında ciddi bir çalışması var. Buna ilişkin girişimler de başladı zaten. Bu dönem içinde de 5 bin konutu dönüştürmek gibi bir hedefi var. Ama iktidarın bu hususta bir bütçe bir ödenek ayırmadığını, özellikle şehrimizdeki en çok kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan iki bölgede Gündoğdu ve Küçük Sanayi’de herhangi bir aktivasyon yapacaklarını ya da yapmak anlamında bir planlama yaptıklarına dair bir duyum almadık”

Üslup son derece yanlış

Albayrak’ın açıklamasında kullandığı sözlerle ilgili olarak ise Yalaz, “Üslup son derece yanlış. Eskişehirliler bir kere neyin yapılıp neyin yapılmadığını, kimin yapmak anlamında iyi niyetle bir irade ortaya koyup kimin koymadığını iyi bilmektedir. Bu konuşmalar kamuoyu nezdinde bir karşılık bulmadığı için olsa gerek hem bu konuyu defalarca gündeme getirip hem de üslubu da kademe kademe sertleştirerek bunun Eskişehir gündemine oturmasını bekliyor, ama insanların gündemini halkın sokağın içinde olmadan anlayamaz. Halkın, sokağın içinde olduğu zaman Eskişehir halkının asıl gündeminin ne olduğunu tetkik edip ona göre açıklamalar yapmasını tavsiye ederim. Söyledikleri siyasi üslup anlamında çok yakışıksız” 

Kaynak: Haber Merkezi