Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama dönemi öncesinde AK Parti milletvekilleriyle önemli bir toplantı gerçekleştirecek. ABD ziyaretinden dönüşte, Erdoğan’ın Meclis’in açılış çalışmaları kapsamında milletvekilleriyle gruplar hâlinde bir araya gelmesi planlanıyor. Bu toplantılarda, milletvekillerinden sahada aldıkları geri bildirimleri içeren raporlar talep edilecek.

Vekillerden saha raporu istenecek 

Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın haberine göre Erdoğan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve grup başkan vekilleri eşliğinde yapılacak bu görüşmelerde, milletvekillerinin sahada karşılaştıkları sorunları ve vatandaşların taleplerini doğrudan dinleyecek. Bu raporlar, hem vatandaşın ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılması hem de AK Parti’nin stratejilerinin şekillendirilmesi açısından kritik rol oynayacak.

Devamsızlık yapan vekillere uyarı gelebilir 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu toplantılarda devamsızlık yapan milletvekillerine bir kez daha uyarıda bulunması bekleniyor. Kulislerdeki bilgiye göre, geçtiğimiz yıl devamsızlık konusunu gündeme getirerek, "Hakkımı helal etmiyorum" diyen Erdoğan, bu konudaki hassasiyetini yeniden vurgulayabilir. Özellikle Meclis çalışmalarına düzenli katılımın ve sahadaki etkinliklerin artırılmasının, yeni yasama döneminde öncelikli konular arasında yer alacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi