Mutfakta sıkça kullandığımız yağdanlıklar, dar ağız kısımları nedeniyle temizlik sürecinde karşılaşılan zorluklar yaratabilir. Dar ağız kısımları, içine bez veya fırça girmesini engellediği için yağlı bölgelere erişmek biraz zorlaşır. Ancak endişelenmeyin çünkü sadece bir malzemeyle yağdanlıklarınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bu yöntemle yağdanlıklarınız pırıl pırıl olacak.

Eğer özel bir fırça kullanma imkanınız yoksa hiç üzülmeyin çünkü evinizde bulunan bir malzemeyle yağdanlıklarınızı parlatmanız mümkün. Tek yapmanız gereken yağdanlığın içine nohut veya pirinç doldurmak. Sonra üzerine biraz bulaşık deterjanı ekleyip sıcak su dolu bir bardak yerleştirin ve ağız kısmını kapatın. Ardından yağdanlığı iyice çalkalayın.

Çalkaladıktan sonra yağdanlığın içindeki karışımı lavaboya boşaltın ve şişeyi iyice durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Bu işlem sayesinde yağdan hiçbir iz kalmayacaktır.

Sıcak su, yağları yumuşatarak temizliği kolaylaştırırken nohut veya pirinç ise sürtünme yaratarak yağları temizler. Bulaşık deterjanı ise görsel temizlik sağlar. Bu yöntemi yağların kurumasını beklemeden uygulamanız en iyisidir. Çünkü yağ kurudukça çıkarması zorlaşır.

Artık yağdanlıklarınızı temizlemekte zorluk yaşamadan kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bu pratik yöntemle yağdanlıklarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi