Bursa, yüzyıllar boyunca tarihe tanıklık ederek ayakta kalmış, her köşesinde bir anı biriktirmiştir. Şimdilerde ise yaşanan iç ya da dış göçlerle birlikte eski Bursalılar şehirde yaşamayı başaramamış ya da şehri terk etmek istemişlerdir. Bursa’da Bursalılardan sonra en çok yaşayan nüfusu biliyor musunuz? İşte ikinci nüfus…

Bursa, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yeridir. Osman Gazi ve Orhan Gazi gibi Osmanlı Devleti'nin kurucuları Bursa'da doğmuş ve hüküm sürmüştür. Bu nedenle, Bursa, Türk tarihi açısından önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda Uludağ gibi önemli bir kayak merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Uludağ, her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Bursa'da ayrıca Ulu Camii ve Yeşil Türbe gibi önemli tarihi eserler bulunmaktadır.

Bursa’da Bursalılardan sonra ise en çok yaşayan ikinci nüfus Karslılardır. Bursa ve Kars arasında 1437 kilometrelik mesafe bulunması iki şehir arasında yaşanan göçü engellememiştir. Kars ilinin insanlarının Bursa’yı tercih etme sebepleri arasında iklim, coğrafi ve ekonomik koşullar yer almaktadır. 

Peki sizin Bursa’da yaşayan tanıdıklarınız nereli? Siz nerelisiniz ve nerede yaşıyorsunuz?

Kaynak: Haber Merkezi