MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, yerel seçimler öncesinde Eskişehirspor ile ilgili destek sözü veren belediye başkanlarına seslendi.

“Seçim öncesinde gidip poz veriyorlardı şimdi gereğini yapsınlar” diyen Başkan Candemir, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Gördüğümüz kadarıyla şu an yönetime de destek yok. Yerel seçimler sonrası belediye başkanlarının çağrısıyla bir toplantı yapıldı ve katıldık. Orada çok da aslında bir şey de konuşulmadı. Biz bekliyorduk ki, bir projeyle gelecekler. Öyle bir şey olmadı, siz ne düşünüyorsunuz diye soruldu, düşünecek olan yerel yönetimlerdi. Herhangi bir şey ortaya koymadılar, sonrasında da bir heyet oluşturuldu, bundan sonrası için yol haritası çizilecekti. O heyetin de kimlerden oluştuğu belli, biz de bakıyoruz, şimdiye kadar doğru düzgün bir adım atılmadı.”

                                                      ***

Evet efendim…

Sayın Candemir’in açıklamalarını sık sık köşemize taşıyoruz. Açık konuşmak gerekirse; haksız olduğu bir konu olsa dişimizi kıracağız velakin ne mümkün.

Başkan Candemir bu seferki açıklamasında, belediye başkanlarının yerel seçimler öncesinde Eskişehirspor’la ilgili vermiş oldukları sözleri tutmalarını istiyor.

Buna ilave olarak da yerel seçimlerin hemen ardından yapılan toplantıda oluşturulan heyetin, bugüne kadar bir varlık göstermediğini vurguluyor.

Ne var ki konunun muhataplarından çıt çıkmıyor.

                                                       ***

Merak etmemek elde değil efendim:

Seçim öncesi Eskişehirspor’u dillerinden düşürmeyenler…

Omzuna siyah kırmızı atkı takıp poz verenler…

Seçimin peşi sıra belirledikleri heyet ile birlikte, Eskişehirspor’a tek başına yön verme hakkını kendilerinde görenler…

Eskişehirspor için ortak aday safsatasını ortaya atanlar…

Ve ETO’da yapılan toplantıda, Eskişehirspor’un başkanını belirleyenler…

Acaba şimdi neredeler?

                                                        ***

İşin bir diğer garip tarafı ise Eskişehirspor Başkanı’nın da bu konuda sessizleri oynaması.

Belediye başkanları ve beraberindeki heyetin belirlediği ‘ortak aday’ olan ve ‘reddetmek şımarıklık olurdu’ diyerek teklifi kabul eden Eskişehirspor Başkanı’nın bu tavrına şaşırmamak elde değil.

Çıkıp da belediye başkanlarına; hani destek nerede demiyor?

Hani verdiğiniz sözler demiyor?

Haddızatında: Eskişehirspor’un hak ve menfaatlerini korumakla mükellef olan kulüp başkanı konuyla ilgili tek bir söz söylemiyor, verilen sözlerin takibini yapmak ise MHP’li Başkan İsmail Candemir’e kalıyor.

Olacak iş değil efendim…

En nihayetinde; ‘ortak aday’ derken, neyi kast ettikleri şimdi çok daha iyi anlaşılıyor.

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Yola ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla çıkılır.

-       İsmet Özel