İçişleri Bakanlığı'nca alınan ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na tahsis edilen 88 araç, geçtiğimiz günlerde Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından ekiplere teslim edildi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, İl Müftüsü Muharrem Gül, emniyet mensupları, jandarma mensupları ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı.

                                                               ***

Törenle ilgili bir husus ise fazlasıyla dikkatimizi çekti: ‘AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak törende yer alırken, diğer siyasi partilerin il başkanları tören alanında yoktu.’

Durum böyle olunca hemen herkesin aklında aynı soru oluştu: ‘Davet edilmediler mi, yoksa davet edildikleri halde törene katılmadılar mı?

İşin aslını, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’dan öğrendik.

Vali Aksoy tarafından düzenlenen törene, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve diğer muhalefet partilerinin il başkanları davet edilmemişler efendim.

                                                                 ***

Gerçek şu ki bu durumun çok da adaletli olduğunu söylemek olanaksız.

İktidar partisinin il başkanını törene davet edeceksiniz ama muhalefet partilerinin il başkanlarını davet etmeyeceksiniz…

Böyle iş olur mu?

                                                                  ***

Tamam; söz konusu araçlar, kolluk kuvvetlerine AK Parti tarafından tahsis edilmiş olsa o zaman anlarız.

Ne var ki farklı siyasi görüşlere sahip olan 85 milyon vatandaşın vergileri ve hayırsever insanlarının destekleri ile alınan araçlar için yapılan törene; sadece iktidar partisi il başkanını davet ediliyorsa, bu yaklaşımı asla anlayamayız.

Bu durum tam olarak bir çifte standarttır.

Ve sadece muhalefet partisi il başkanlarına değil; onları destekleyen vatandaşlara karşı da çok büyük bir haksızlıktır.

Yorum sizlerin...

HAYIRSEVER İŞ İNSANLARIMIZI KUTLUYORUZ…

Eskişehir Valiliği'nin 63 milyon TL, kentteki odaların ve iş insanlarının ise 2 milyon 835 bin TL civarında katkı sağladığı kampanya ile alınarak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na tahsis edilen 88 araç ile ilgili maddi desteği bulunan hayırsever kişi ile kurumlara teşekkür amacıyla bir program düzenlendi.

Program çerçevesinde; Eskişehir Endüstriyel Enerji'den Nadir Küpeli, Eskişehir Seramik İmalat İnşaat'tan Onur Ayva, Aktif Pazarlama İthalat İhracat Tic.'ten Emin Çokaygil, Konveyör Beyaz Eşya ve Otomotiv'den V. Hasan Basri Aksu adına Hüseyin Özsert ve Ay Plastik'ten Kazım Ay yerine oğlu V. Furkan Ay'a katkıları için Vali Aksoy tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

                                                         ***

Böylesi önemli bir projeye destek sağlayan tüm kişi ve kurumları yürekten kutluyoruz.

Ne var ki Eskişehir gibi gelişmiş ve bu tür konulara duyarlı iş insanlarının oldukça fazla olduğu bir şehirde, toplanan tutarın daha fazla olmasını beklerdik.

Umarız bundan sonraki süreçte, kolluk kuvvelerimizin güçlenmesi adına yapılan bu tür kampanyalarda, gerek katılım gerekse toplanan meblağ çok daha yüksek olur.

En nihayetinde; Eskişehirli iş insanlarına da yakışan budur.

Yorum sizlerin...

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim.

GÜNÜN SÖZÜ:

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.

-       Voltaire